Eva is niet bang van een naald, zij heeft al haar prikjes gehaald

Prolongitudine vaccinatieDinsdag, 26 december 2017

De Prolongitudine-campagne deelt elke maand een nieuwe video met een tip om jouw risico op kanker te verkleinen. Onze goede raad van december gaat over het belang van vaccinaties. Onlangs nog werd het volop onder de aandacht gebracht door actiegroepen die openlijk tegen vaccins zijn. Wist u echter dat bepaalde vaccins u kunnen beschermen tegen kanker?​

Vaccineren? Of niet?

In sommige gevallen kan een chronische infectie door bepaalde virussen het risico op kanker op latere leeftijd verhogen. Uw kinderen inenten tegen die virussen biedt dus niet alleen bescherming tegen die infecties, maar verlaagt ook hun risico op bepaalde kankers!

Meer weten over de risico’s en voordelen van vaccins

Welke vaccins zijn preventief tegen kanker?

U kunt preventief laten inenten tegen twee categorieën van virussen die later de ontwikkeling van kanker in de hand kunnen werken:Er zijn ook drie andere infecties die gelinkt worden aan kanker:

  • het hepatitis C-virus,
  • het humaan immunodeficiëntievirus (HIV) 
  • Helicobacter pylori, een bacterie die de maagwand kan aantasten

Er is helaas geen enkel vaccin tegen deze infecties, probeer besmetting dus te voorkomen. Meer weten over deze andere infecties die gelinkt zijn aan kanker.


De Prolongitudine-campagne

De Europese Code tegen Kanker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omvat 12 aanbevelingen om kanker te voorkomen. Hoe meer aanbevelingen je volgt, hoe lager je risico op kanker. Specialisten menen dat het toepassen van deze 12 tips je risico op kanker met meer dan een derde verkleint!

Stichting tegen Kanker ontwikkelde de Prolongitudine-campagne om deze 12 gezondheidstips te verspreiden onder alle Belgen. Deze originele campagne is een parodiërende reclame voor het nieuwe geneesmiddel “Prolongitudine” en wil een sterke boodschap de wereld insturen: er bestaat geen mirakelpil tegen kanker. Maar JIJ kan er zelf voor zorgen dat je minder risico loopt.

In 2017 zetten we elke maand een video online met een nieuwe tip om jouw risico op kanker te verkleinen.