Focus-WTV - ‘Gezond & Wel’

BBOVrijdag, 9 april 2021

 

Focus-WTV maakte een nieuw programma rond gezondheid en welzijn met positieve verhalen. Stichting tegen Kanker werd partner van ‘Gezond & Wel’ een werkte mee aan 3 bijzondere reportages.

BELANG VAN LICHAAMSBEWEGING

In de eerste aflevering vertelt Danny Andries over het belang van lichaamsbeweging bij kankerbehandeling. Dr Mathijs Goossens licht toe dat bewegen voor, tijdens en na kanker belangrijk is.

 

BELANG VAN PSYCHOSOCIALE ONDERSTEUNING

In deze tweede aflevering vertellen Olivia en Laurie over hun mémé die kanker heeft. Dat verhaal onder woorden brengen doen ze met behulp van het project ‘Zibi’s rugzakje’. En we luisteren ook naar het verhaal van de 15-jarige Claudia, die na haar behandeling tegen lymfeklierkanker de draad terug oppikt. De vzw Warriors against Cancer bezorgt haar een fantastische dag!

Beide projecten kregen van de Stichting Tegen Kanker een financieel duwtje in de rug. Omdat niet alleen wetenschappelijk onderzoek van belang is als het over kanker gaat, maar omdat ook de psychosociale ondersteuning niet mag vergeten worden. 

 

BELANG VAN UV PREVENTIE

Aflevering 3 benadrukt het belang van zonnepreventie. Jules is 18. Hij houdt van sport. En van de zon, de zee, en het strand. Hij is vaak buiten, komt vaak in de zon, en staat daardoor wel eens stil bij z'n huid, en de pigmentvlekjes daarop. Die laat hij controleren door een dermatoloog. Brigitte Boonen licht toe wat UV preventie is.