Goed nieuws voor jou en de strijd tegen kanker!

Fiscaal aftrekbare giftenwoensdag, 29 juli 2020

De fiscale aftrekbaarheid van jouw giften voor het jaar 2020 gaat van 45% naar 60%.

In 2020 profiteer je uitzonderlijk van een belastingaftrek van 60% voor je giften aan Stichting tegen Kanker.

Deze overheidsmaatregel wil, in deze moeilijke periode, organisaties van algemeen belang zoals Stichting tegen Kanker steunen in hun missie om de bevolking te helpen.

Wat betekent dit concreet voor jou?

Dit betekent simpelweg dat je, bijvoorbeeld bij een gift van € 100, een bedrag terugkrijgt van € 60 via belastingaftrek. Jouw gift kost dus slechts € 40 en je geeft een extra duwtje in de rug in de strijd tegen kanker!

En wat betekent dit voor ons?

“Dit is een positieve reactie van de regering in deze moeilijke periode. We verwelkomen het met open armen, want het helpt de bevolking in hun vrijgevigheid en solidariteit. Het is geen geheim dat onze gulle donateurs de drijvende kracht zijn achter onze wetenschappelijke vooruitgang in de strijd tegen kanker.

En we hebben al een lange weg afgelegd… Wist je dat, bijvoorbeeld tussen 1960 en vandaag, de vijfjaarsoverleving is gestegen van 40% naar bijna 70%. Dat is ongelofelijk. Elk jaar worden tienduizenden levens gered.

Maar we mogen niet stoppen, want er moet nog veel ontdekt worden. En deze uitzonderlijke belastingaftrek kan hier enorm aan bijdragen. 30 % bovenop de fiscale aftrekbaarheid voor giften is niet te verwaarlozen. Ik zal het even vergelijken: voor Stichting tegen Kanker staat 30 % extra financiering voor de strijd tegen kanker gelijk aan bijna 15 wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Dit is dus een enorme boost, waarmee we de ziekte beter kunnen onderzoeken.

Kortom, deze overgang van 45% naar 60% voor de fiscale aftrekbaarheid van giften is een uitgelezen kans voor de strijd tegen kanker, zonder dat de financiën van onze donateurs nog meer belast worden. Een uitstekende zaak voor jou, ons en de onderzoekers. Zo kunnen we samen nog meer levens redden.’

Benoit Koerperich - Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker

Doe hier een gift