Jazz tegen kanker: koop de CD van Roberto de Lujo

woensdag, 7 oktober 2015

Roberto de Lujo, a.k.a. Rob van Weelde heeft naar aanleiding van teelbaalkanker bij zijn zoon, een CD uitgebracht met 15 nummers uitgevoerd door topmusici waarvan de opbrengst in België integraal naar Stichting tegen Kanker gaat.

Bestel zijn CD en help de strijd tegen kanker. Stort 10 euro op BE 56 0000 0000 8888 met als vrije referentie “Roberto de Lujo” en u ontvangt dit heerlijke plaatje waar heel wat grote muzikanten aan meewerkten.

Lees het verhaal van Rob in zijn eigen woorden:

Mijn naam is Rob van Weelde. Inmiddels sinds mei vorig jaar de 60 gepasseerd. Een heel leven reeds achter me. Enige bekendheid in de scheepvaartwereld, de sportwereld, de wijnwereld en in de muziekwereld. Een veelzijdig leven met veel hoogtepunten, met als een van de mooiste een koninklijke onderscheiding. Maar, met ook één groot dieptepunt.

Een trap in het kruis

In september 2009 werd bij mijn enige zoon, toen 18 jaar, teelbalkanker geconstateerd. Een goede sportjongen, groot voetbaltalent, in de kracht van zijn leven. Tijdens een vakantie met vrienden in Turkije werd hij tijdens een onschuldig partijtje waterpolo door een vriend met de voet in de edele delen geraakt. Resultaat: een groot trauma (zwelling) en een terugkeer met spoed om zich in het ziekenhuis hier te laten behandelen. Een maand lang hebben wij in de veronderstelling geleefd, dat het trauma over zou gaan, maar het werd erger. Verder onderzoek bracht de slechte tijding: teelbalkanker met uitzaaiingen naar de longen. Acht chemo kuren volgden. De uitzaaiingen waren hardnekkig, maar legden uiteindelijk het loodje. De vriend werd van schlemiel tot held; “de voet van God” had hem gered. In april van dit jaar werd hij na vijf jaar controle “schoon” verklaard. We konden een hoofdstuk afsluiten, maar vergeten kunnen we het nooit. 

Te weining aandacht voor teelbalkanker

Tijdens dit proces werd mij duidelijk dat teelbalkanker vaak bij jongeren, vanaf 16 jaar of soms eerder, voorkomt. De voorlichting hierover lijkt absoluut onvoldoende. Bij meisjes is dat ogenschijnlijk veel beter geregeld. Het samenvallen van de pubertijd met een aandoening in de edele delen is vaak een ongemakkelijke combinatie. Te veel mensen weten hier heel weinig van en met name het verhoogde risico op jonge leeftijd. Het grote nadeel hiervan is dat jongeren zichzelf niet controleren en dus ook weinig kans hebben iets tijdig te ontdekken, wanneer er wel wat aan de hand is. Onze zoon is door een pure speling van het lot er achter gekomen. Had hij niet op die plek op dat moment in het water gelegen…..de rest laat zich niet moeilijk raden.

Van een grapje naar een gebaar voor het leven!

Werkzaam  in de muziek, had ik tijdens een aantal jaren een 15 tal nummers zelf gecomponeerd, ooit eens begonnen als grapje. Ik speel geen enkel instrument op enig niveau en kan geen noot lezen of schrijven, maar mijn gehoor compenseert veel. Met die muziek was nooit wat gedaan. Echter, mijn muziekpartner Roeland Jacobs (neef van Pim, zoon van Ruud) heeft mij aangespoord daar eens wat mee te ondernemen. Omdat ik inmiddels veel top muzikanten had leren kennen, hebben we op een gegeven moment de knoop doorgehakt. We zouden hen vragen de muziek op CD te zetten. Aangezien dit plaatsvond in de aanloop naar de laatste controle na 5 jaar voor mijn zoon, ontstond het idee met deze CD fondsen te gaan werven voor het goede doel: de strijd tegen kanker en uit dankbaarheid voor de genezing van mijn zoon iets terug te doen!

Zo werd op 13 september een CD ten doop gehouden met 15 werken van mijn alter ego Roberto de Lujo, wiens muziek wordt uitgevoerd door top musici zoals bijvoorbeeld Thijs van Leer, Antonio Serrano (de nieuwe “Toots”) en zelfs de bekende Braziliaanse singer/songwriter Ivan Lins. Ook hebben strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest meegedaan aan deze productie. De productie en persing van de CD financier ik helemaal zelf, zodat alle inkomsten (10 euro per CD) geheel naar Stichting tegen Kanker gaan. 

Indien u deze CD wilt bestellen, gelieve dan 10 euro te storten op BE 56 0000 0000 8888 met als vrije referentie “Roberto de Lujo”.