Ken je Mijn Gids al?

Mijn Gids squareMaandag, 5 december 2022

 

Stichting tegen Kanker helpt mensen met kanker en hun naasten. Daarom ontwikkelde ze Mijn Gids, een echte metgezel om mensen met kanker vanaf hun diagnose praktisch en moreel te ondersteunen. Hier drie voordelen.

1. Een dagboek dat je dagelijks leven vergemakkelijkt

 

Wanneer je kanker hebt, is het soms lastig om je hoofd erbij te houden. Mijn Gids is er om je te helpen en je te ondersteunen. Hou al je medische afspraken op één plek bij, schrijf de vragen op die je aan de arts wil stellen, noteer alle in te nemen geneesmiddelen, de bloeduitslagen, de verschillende noodzakelijke onderzoeken...

Tijdens je behandeling komt er een stroom aan informatie op je af. Mijn Gids vat alles overzichtelijk samen, een ideale manier om je leven wat makkelijker te maken.

 

2. Tips om voor jezelf te zorgen

 

Tijdens de ziekte is het essentieel om gezond te blijven eten, goed te slapen, frisse lucht te krijgen... Mijn Gids geeft je heel wat waardevolle adviezen. Zo staan er receptsuggesties in voor een gezond ontbijt, smakelijke tussendoortjes, een lekkere lunch, etc.

Mijn Gids moedigt je ook aan om doelen te stellen. En ja, een beetje valsspelen mag. Lukt die geplande fietstocht niet, maar ben je toch naar de bakker gefietst, feliciteer jezelf dan! Schrijf elke dag enkele kleine en grotere doelen op en streep ze later door, wanneer je ze hebt bereikt.

3. Manieren om met naasten te communiceren

 

Over je ziekte praten, is vaak lastig. Soms weten mensen ook niet goed hoe ze moeten reageren. Geef aan hoe jij wil communiceren. Jij beslist: vind je het ok als mensen vragen hoe het gaat, of heb je dat liever niet? Neem je liever zelf het initiatief om erover te praten? Vind je het best om over de ziekte te praten of heb je het liever over koetjes en kalfjes?

Mijn Gids reikt je tips en trucs aan om de communicatie met de mensen om je heen te vergemakkelijken.

Meer info op Mijn Gids