Meer dan 4,1 miljoen euro! Zoveel heeft Levensloop België in 2019 opgebracht | Stichting tegen Kanker

Meer dan 4,1 miljoen euro! Zoveel heeft Levensloop België in 2019 opgebracht

Persbericht Levensloop 2019Maandag, 28 oktober 2019

Stichting tegen Kanker sluit het Levensloop-seizoen af met een uitzonderlijke opbrengst van meer dan € 4.100.000. Het negende jaar Levensloop in België kende een ongekend succes. De deelname lag nooit hoger en het evenement wint aan populariteit in vele Belgische steden.

Cijfergegevens Levensloop 2019:

  • 4300 Vechters (patiënten en ex-patiënten) die werden geëerd
  • 28 deelnemende steden en gemeenten
  • Meer dan € 4 100 000 ingezameld voor de strijd tegen kanker (*)
  • Meer dan 700 vrijwilligers
  • 75 000 inschrijvingen in heel België
  • 125 000 deelnemers (wat van Levensloop een van de meest bezochte solidariteitsevenementen maakt in België)

Op een Levensloop lossen teams elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie. Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. Het is een feestelijk evenement voor alle leeftijden en draait helemaal rond solidariteit. Het is ook een fondsenwervingsevenement voor de strijd tegen kanker om hoop om te zetten in overwinning.

Tijdens Levensloop staat solidariteit met de Vechters (patiënten of ex-patiënten) en hun familie en vrienden centraal. Zij zijn de vips op het evenement. Het evenement wordt helemaal gedragen door vrijwilligers die patiënten en naasten een hart onder de riem willen steken. Elk jaar komen er meer “Levenslopen” bij, in 2020 zijn dat er al 39.

De opbrengst gaat integraal naar Stichting tegen Kanker, voornamelijk ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen de ziekte.

De missies van Stichting tegen Kanker:

  • Op de eerste plaats het financieel ondersteunen van de beste onderzoeksteams. Om kanker te overwinnen is namelijk wetenschappelijk onderzoek nodig dat stap voor stap hoop omzet in werkelijkheid.
  • Het is ook projecten financieren die de levenskwaliteit helpen verbeteren van mensen die getroffen worden door kanker en die van hun naasten. Vooral daar waar Levenslopen worden georganiseerd.
  • Verder wordt ingezet op preventie (gezonde levensstijl) en screening.

Didier Vander Steichel, directeur van Stichting tegen Kanker, vat het geheim van het succes van Levensloop als volgt samen : "Het succes van Levensloop? Simpel! Het zware kankerprobleem wordt er getransformeerd in een evenement vol emotie, hoop en positieve energie ... Een intens levensmoment! "

(*) Het definitieve bedrag zal later worden meegedeeld want donaties blijven binnenkomen.