Ondanks uitstel Levenslopen naar 2021, toch uitreiking van Levensloop Grants voor lokale projecten in 2020

LevensloopVrijdag, 8 mei 2020

Stichting tegen Kanker nam vorige maand de moeilijke beslissing om alle Levenslopen van 2020 te verplaatsen naar 2021 omwille van Covid-19. Zowel de Levensloopcomités, de ziekenhuizen als de Vechters (mensen met kanker of die kanker hebben overwonnen) toonden begrip hiervoor. Voor Stichting tegen Kanker is het bewaken van de gezondheid van kankerpatiënten immers cruciaal.

Ondanks dit uitstel, zullen er wel Levensloop Grants worden uitgereikt in 2020! Stichting tegen Kanker trekt hiervoor een budget van 200.000 Euro uit, onafhankelijk van de inkomsten van de Levenslopen. Dit totale beschikbare bedrag zal verdeeld worden over alle Levenslopen waar projecten worden ingediend. “Stichting tegen Kanker is ervan overtuigd dat patiënten en hun naasten, in deze bijzondere periode, nu meer dan ooit onze steun nodig hebben. Het steunen van lokale initiatieven via de Levensloop Grants, blijft dan ook maatschappelijk relevant”, aldus Els Decoster, Manager Departement Grants.

EEN ENKELE PROJECTOPROEP

Door deze uitzonderlijke situatie, wordt er 1 gezamenlijke projectoproep gelanceerd (voor het voorjaar en het najaar). Hierdoor wordt de projectoproep, die reeds gelanceerd is, opengesteld voor alle Levenslopen die normaal in 2020 zouden plaatsvinden. De uiterste datum voor het indienen van een project is 21 september 2020 om 13 uur. Na selectie van de meest kwaliteitsvolle projecten door een onafhankelijke jury, zullen de laureaten eind november 2020 worden bekendgemaakt.

Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk kunnen een aanvraag indienen voor steun aan een operationeel project dat bijdraagt aan het welzijn van de patiënten en hun naasten. De mogelijke bestemming is doelbewust ruim gehouden om aan de reële lokale noden te kunnen beantwoorden.

Meer informatie vindt u op de website van Stichting tegen Kanker onder de rubriek gefinancierde

projecten/Levensloop projecten/Projectoproep.

www.levensloop.be