Ontdek de winnaars van de Thesisprijs 2015 (en stel je kandidaat voor 2016!)

Vrijdag, 18 december 2015

Sinds 2014 reikt Stichting tegen Kanker Thesisprijzen uit. Er zijn 2 prijzen in 2 categorieën te winnen, en de winnaars 2015 zijn gekend! Uit naam van iedereen die met kanker te maken krijgt: van harte gefeliciteerd aan Yannick De  Vlaeminck, Farnaz Sedigheh Takhsha, Manon Castiaux en Marleen Van Dessel . Hopelijk leidt hun eindwerk tot een doorbraak voor patiënten of hun naasten. 

Humane wetenschappen

In de categorie Humane Wetenschappen won Manon Castiaux de eerste prijs t.w.v. € 1 000 voor haar werk «Validation du résultat d’un dépistage auto-administré de la dénutrition auprès des patients fréquentant l’hôpital de jour en chimiothérapie à l’Institut Jules Bordet ». 
De tweede prijs t.w.v. € 500 ging naar Marleen Van Dessel “Help, mijn partner heeft kanker: Ondersteuning van de partner van een kankerpatiënt tijdens het stervensproces in de thuissituatie"

Exacte en (bio)medische wetenschappen

De eerste prijs van € 1000 in de categorie van de meer exacte (bio)medische wetenschappen werd weggekaapt door Yannick De  Vlaeminck voor zijn thesis met als titel "Dissecting the biology of tumor-associated macrophages using lentiviral vectors and nanobodies"
De tweede prijs was goed voor € 500 en gaat naar Farnaz Sedigheh Takhsha "Analyse van DNA-methylatieveranderingen in hormoontherapie gevoelige en resistente multipelmyeloom cellen".