Onze expert Luk Joossens ontvangt prestigieuze WHO-onderscheiding

donderdag, 28 mei 2015

Ter gelegenheid van de Werelddag tegen Tabak (31 mei) wint Luk Joossens, expert Tabakspreventie bij Stichting tegen Kanker en de Vereniging van Europese Kankerliga’s (ECL) een onderscheiding voor zijn inzet in de strijd tegen tabak. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Joossens maakt deel uit van de wereldtop in de strijd tegen tabakssmokkel en is een wereldwijd geroemd analist en commentator in dit domein. 

Niet alleen in België is hij bekend en berucht om zijn scherpe analyse en mateloze inzet in de strijd tegen het roken. Ook op het Europese niveau is hij als lobbyist voor tabakspreventie enorm gewaardeerd. Aan de zijde van enkele andere enthousiaste “advocacy” specialisten nam hij de handschoen op om tegengewicht te bieden aan de lobbyacties van de tabaksindustrie om de nieuwe Europese antirookregelgeving tegen te houden of af te zwakken. 

Luk Joossens en de experts van Smoke Free Partnership maken deel uit van de weinige professionals die het aandurven om het moeilijke thema van smokkel en namaak – hét argument waarmee de tabaksindustrie accijnsverhogingen verhindert – ter sprake te brengen en om tegenargumenten te leveren (bv. een betere traceerbaarheid).

Lees meer op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie.