Op 4 en 5 juli vindt de eerste Levensloop plaats in Durbuy, met als peter Helmut Lotti | Stichting tegen Kanker

Op 4 en 5 juli vindt de eerste Levensloop plaats in Durbuy, met als peter Helmut Lotti

Helmut Lottiwoensdag, 12 februari 2020

Op 4 en 5 juli vindt de eerste Levensloop plaats in Durbuy, de kleinste stad van België. Dit event heeft niemand minder dan Helmut Lotti als peter

Durbuy, 12 februari 2020 – Stichting tegen Kanker en de stad Durbuy kondigen graag de eerste "Levensloop" aan op 4 en 5 juli 2020. Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren.

Levensloop is geen competitie! De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. Het enthousiasme bij de inwoners voor deze eerste editie is groot en de eerste teams zijn al ingeschreven.

Zanger Helmut Lotti, internationaal bekend met meer dan 13 miljoen verkochte albums, wil Levensloop in Durbuy een hart onder de riem steken als peter. Op zondag 5 juli geeft hij een gratis concert. "Ik ben bijzonder vereerd en het is met veel plezier dat ik peter van een evenement kan zijn dat ik zelf belangrijk vind", lichtte hij toe.

Levensloop 

Het event brengt de gemeenschap samen rond het thema kanker en wil de “Vechters” (mensen die ooit de diagnose “kanker” hebben gekregen) steunen en in de bloemetjes zetten. 

3 sleutelmomenten kenmerken een Levensloop:

  • Openingsceremonie

    De “Vechters”, mensen die kanker overwonnen hebben of momenteel nog behandeld worden, zijn de eregasten van Levensloop. Het evenement zet hen in de bloemetjes en viert hun moed. Aangemoedigd door hun familie, hun vrienden en alle deelnemende teams lopen zij een ereronde en openen zij feestelijk Levensloop.
  • Kaarsenceremonie 

    Samen mensen herdenken die zijn overleden aan kanker, mensen ondersteunen die nu strijden tegen kanker en mensen vieren die kanker hebben overwonnen. Iedereen kan een kaars met papieren kaarsenzakje kopen voor €5 op de website waarop ze een naam, een wens, een boodschap kan schrijven of een tekening kan maken. 
  • Slotceremonie 

    De slotceremonie zet de mensen in de bloemetjes die Levensloop mee mogelijk hebben gemaakt. Iedereen loopt samen de laatste ereronde. Een feestelijke afsluiter. Tijdens dit moment wordt de opbrengst bekend gemaakt en iedereen bedankt. 

Warme ontvangst in Durbuy 

Véronique Balthazar, Schepen voor welzijn en gezondheid: "De stad Durbuy is bijzonder opgetogen over de eerste editie van Levensloop op 4 en 5 juli. Onze kleine stad wordt zo het decor van een geweldig evenement waarbij we ons allen samen inzetten voor de strijd tegen kanker." 

Al sinds 2014 was er geen Levensloop meer in de provincie Luxemburg. In 2020 zullen er 3 plaatsvinden in de provincie. Durbuy bijt de spits af gevolgd door Aarlen in september en Marche-en-Famenne in oktober. 

Stichting tegen Kanker nodigt alle 'Vechters' in de regio uit om deel te nemen en nodigt 'teamkapiteins' uit teams te vormen!

Meer info of deelnemen? Klik hier.

Ontdek de Levensloop bij jou in de buurt: www.levensloop.be/all-relays