SOCIAL GRANTS

Dinsdag, 8 november 2022

Stichting tegen Kanker maakt selectie bekend van sociale projecten voor een totaalbedrag van bijna 522.000 euro

In maart 2022 lanceerde Stichting tegen Kanker zijn jaarlijkse oproep naar projecten die een waardevolle impact op het psychosociaal welzijn en de levenskwaliteit van mensen met kanker en/of hun naasten kunnen betekenen. 

Stichting tegen Kanker zet zich al jaren in om de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten te verbeteren en actoren op het terrein te ondersteunen. Dat is een van haar belangrijke missies waarin deze open projectoproep kadert.

Stichting tegen Kanker kreeg 42 interessante dossiers binnen waarvan de onafhankelijke Sociale Raad er 23 weerhield. De jury, samengesteld uit 8 experten in de oncologie en 3 ervaringsdeskundigen (ex-patiënt, patiënt en mantelzorger), selecteerde dit jaar weer boeiende en uiteenlopende kwaliteitsvolle projecten.

Open projectoproep 

De jury selecteerde 23 projecten met het oog op het vertalen van een holistiche visie op gezondheid naar een integratieve benadering van kankerpatiënten. Waarbij er belang gehecht wordt aan de relatie tussen zorgverlener en patiënt, de mens ‘achter’ de patiënt en zijn algemeen welzijn, 

Zo worden initiatieven gesteund in het kader van patient empowerment die patiënten helpen om meer grip te krijgen op het beheer van hun ziekte of om hen emotioneel te bevrijden. Voor kinderen werden initiatieven geselecteerd om hen op een comfortabele en interactieve manier nog school te laten lopen of stress en angst weg te nemen via psycho-educatieve animatiefilmpjes. Een aantal projecten hebben een therapeutische focus op herstel, genezing en groei. 

Klik hier voor een volledig overzicht.

“We zijn bijzonder opgetogen over de kwaliteit van de weerhouden projecten. We zijn bovendien blij te kunnen bijdragen aan initiatieven rond kinderen omdat daar veel behoefte aan is, zonder uiteraard te willen voorbijgaan aan andere essentiële initiatieven rond psychosociale ondersteuning.”

- Els Decoster, PhD manager Departement Grants