Solidariteitsactie: mondmaskers voor kankerpatiënten

monmaskersVrijdag, 10 juli 2020

Koop 8 mondmaskers van Stichting tegen Kanker: je krijgt er 4 en 4 gaan naar kankerpatiënten.

Afgelopen periode kwam een ongekende golf van solidariteit op gang, met name voor mensen in kwetsbare situaties. Stichting tegen Kanker organiseert in deze context een solidariteitsactie waarbij het grote publiek solidair kan zijn met mensen die een kankerbehandeling volgen (of net gevolgd hebben). 

Sommige kankerbehandelingen verzwakken het immuunsysteem. Mensen die in kankerbehandeling zijn of onlangs een behandeling hebben ondergaan, zijn bijzonder vatbaar voor infecties (virussen en bacteriën). Ze lopen daarom meer risico op het ontwikkelen van complicaties indien ze getroffen worden door Covid-19. Om hen te beschermen is het dragen van een mondmasker en het respecteren van de veiligheidsmaatregelen (veiligheidsafstanden, quarantaine) essentieel.

Stichting tegen Kanker vindt het haar plicht om bij te dragen aan hun veiligheid en vraagt hulp hierbij: wanneer je een setje van 8 mondmaskers koopt, ontvang je er 4 en worden de overige 4 verdeeld onder kankerpatiënten via Stichting tegen Kanker. 

Solidariteitsactie: www.kanker.be/mondmasker

"Sinds het begin van de gezondheidscrisis willen we de patiënten steunen. Eerst via precieze informatie en concrete aanbevelingen en nu via deze actie.  Mijn dank gaat nu al uit naar iedereen die mondmaskers koopt om kankerpatiënten te beschermen. In deze moeilijke omstandigheden komt er voor de patiënten immers vaak angst bij, naast de beproeving van de ziekte zelf”, merkt Benoit Koerperich op, Algemeen Directeur Stichting tegen Kanker.

Praktische informatie

De mondmaskers worden per setje van 8 verkocht voor € 30 (alle kosten inbegrepen). Je ontvangt 4 mondmaskers en dankzij jou worden er 4 mondmaskers verdeeld onder kankerpatiënten. Bestellen kan via www.kanker.be/mondmasker.

Stichting tegen Kanker zorgt voor de verdeling van de mondmaskers aan kankerpatiënten via 2 kanalen:

  • De comités van de Levenslopen, die ze onder hun leden zullen verdelen.
  • Patiëntenverenigingen waarmee de Stichting een nauwe band heeft en die ze onder hun leden zullen verspreiden.

De mondmaskers aangeboden door Stichting tegen Kanker bieden optimale bescherming, dankzij een filterkracht van 86%. Ze werden besteld via een Belgisch bedrijf, dat ze in Polen laat produceren, met alle veiligheidsgaranties vereist door de Europese Unie.  Ze zijn met de hand of in de machine wasbaar tot 95° en kunnen tot 25 keer worden gebruikt. 

Covid-19 aanbevelingen van Stichting tegen Kanker

Stichting tegen Kanker volgt de constant evoluerende wetenschappelijke ontwikkelingen van het virus op de voet. Een up to date pagina met aanbevelingen op het gebied van veiligheidsmaatregelen voor kankerpatiënten en hun familieleden vind je op de website. Een FAQ biedt antwoorden op veelgestelde vragen.