Er bestaan nog heel wat misvattingen over kanker

Spreken over kanker: met een lach en een traan

Fried Ringootdonderdag, 11 april 2019

Ook vandaag blijft kanker nog veel te vaak een taboe. Zowel voor de patiënten als voor hun naasten is het doorgaans erg moeilijk om hun behoeften en gevoelens onder woorden te brengen. Om hen daarbij te helpen, nodigde Stichting tegen Kanker een acteur en comedian uit die zelf met kanker te maken kreeg. Hij brengt zijn voorstelling "En? Alles goed?" rond zijn ervaringen met de ziekte. Na de voorstelling volgt een debat.

Er bestaan nog heel wat misvattingen over kanker. De Vechters lopen bijgevolg het risico zich steeds eenzamer te gaan voelen. Net om die reden wil Stichting tegen Kanker het grote publiek sensibiliseren, hen doen inzien waarom het zo belangrijk is om over de ziekte te praten, uitleggen hoe we dit het best kunnen aanpakken en ook patiënten, begeleiders en hun naasten ondersteunen. De Stichting stelt daarom in het kader van de Levenslopen een module voor met de voorstelling "En? Alles goed?" van Fried Ringoot, gevolgd door een debat met specialisten.

De Stichting leerde Fried Ringoot en zijn voorstelling (duur:1.30 uur) kennen via de comités van Levensloop. "En? Alles goed?" vraagt Fried Ringoot in deze theatervoorstelling. Tijdens die voorstelling vertelt hij over zijn ervaringen met kanker en over de moeilijkheden die mensen ondervinden – zowel patiënten als begeleiders, naasten, vrienden, kennissen en collega's – om te vertellen wat ze precies voelen. Hij brengt zijn verhaal vol emoties en oprecht, maar vooral met de nodige dosis humor. De grens tussen een lach en een traan is vaak heel dun. Het is een voorstelling waar je niet gewoon naar komt kijken, maar die je intens beleeft. Na de voorstelling volgt een debat om samen met het publiek nog wat dieper in te gaan op het thema.

Fried Ringoot kan zijn voorstelling zowel in het Nederlands als in het Frans brengen. De voorstellingen tijdens de eerste drie maanden van het jaar waren alvast een enorm succes.

 

De volgende voorstellingen vinden plaats op deze data:

15 april: Beveren

24 mei: Brugge

6 juni: Edegem

14 juni: Lommel

Te bevestigen: Aalst

Andere data worden later nog aangekondigd en zijn terug te vinden op de Facebookpagina van de Levensloop van een stad bij u in de buurt. (https://www.facebook.com/levensloopkortrijk/videos/293016561596013/)

Ontdek de getuigenis van Fried Ringoot op:

https://www.kanker.be/getuigenis/fried-ringoot-kracht-vinden-bij-kanker