Stichting tegen Kanker annuleert alle Levensloop evenementen tot en met 5 juli

Corona - LevensloopVrijdag, 20 maart 2020

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en beslissingen van de federale regering rond het Coronavirus (Covid-19), heeft Stichting tegen Kanker de moeilijke, maar weloverwogen beslissing genomen om alle  Levensloop evenementen van dit voorjaar (alle Levenslopen van 18/4/2020 tot en met 5/7/2020) te annuleren.

Het gaat hier over 18 Levenslopen in heel België

  • Vlaanderen: Neteland, Gent, Leuven, Maaseik, Hasselt, Schoten, Eeklo, Koksijde, Evergem en Turnhout 
  • Wallonie: Braine-l'Alleud, Waterloo, Luik, Bergen, Eupen, Moeskroen, Visé en Durbuy 

Iedereen begrijpt de noodzaak van de maatregelen, maar de ontgoocheling is natuurlijk groot bij de organisatoren. “Je ziet het aankomen, maar je wilt het niet geloven. Dan valt de beslissing: de Levensloop waar je als team zo hard naar toewerkt, wordt geannuleerd. Maar zoals de collega’s van Gent zeiden: we zijn niet alleen in deze situatie. Even op pauze zetten, wil niet zeggen dat daarom alles verloren is. Als Levensloop laten we onze eregasten weten dat we er zijn voor hen. Creativiteit is alom. Het heengaan van de bekende acteur Johny Voners geeft opnieuw aan dat onze strijd tegen kanker absoluut nog niet is afgelopen. Laten we samen met alle sectoren die zorgen voor onze bevolking de strijd verderzetten, tegen Corona én tegen kanker”, zegt Pascal Sermeus, voorzitter Levensloop Neteland.

Elk van de lokale organiserende comités is vrij om de evenementen uit te stellen naar een latere datum.

Stichting tegen Kanker wil voorzorgsmaatregelen nemen voor het Coronavirus (Covid-19) voor iedereen die bij Levensloop betrokken is, en dan in het bijzonder ook voor de Vechters. Zij behoren vooral tijdens de behandelingsfase tot de patiënten die meer risico lopen op complicaties in het geval van een infectie. We willen hen hiervoor dan ook behoeden en alle risico's verminderen.

Kanker stopt nooit, Levensloop heeft nu jullie creativiteit nodig!

Ondanks deze maatregelen steunt Stichting tegen Kanker iedereen die Levensloop levendig wil houden. Kanker stopt nooit en dus gaat het engagement voor Levensloop ook nu verder, om kankeronderzoek te blijven steunen.

Alle creatieve ideeën zijn welkom: waarom geen Facebook live concert of comedy avond organiseren met de Peter of Meter van je Levensloop? Of misschien kunnen deelnemers een video maken om, in plaats van in team, in familieverband toch een aantal uren wandelen voor Levensloop? Vergeet niet dat deze initiatieven alleen mogelijk zijn rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen. Wij roepen iedereen op om ons te helpen om kankeronderzoek niet te vergeten.