Stichting tegen Kanker lid van wereldwijde coalitie tegen tabak en kanker

logo_prevent20Dinsdag, 19 september 2017

 

In het verlengde van haar engagement om de kankerpreventie in België te bevorderen, kondigt Stichting tegen Kanker aan dat zij lid geworden is van Prevent20. Dit is een wereldwijde coalitie van kankerorganisaties die hun stem willen laten horen en hun invloed willen gebruiken om accijnzen op tabak te promoten als een krachtige oplossing voor de preventie van kanker. Als deel van de Prevent 20-coalitie van kankerorganisaties roept Stichting tegen Kanker de regering op om de accijnzen op tabak te verhogen.

Prevent 20
Prevent20 is een wereldwijde coalitie van kankerorganisaties, die oproepen tot een verhoging van de accijnzen op tabak in elk land, om zo het tabaksgebruik en het aantal tabaksgerelateerde kankerdoden te verminderen. Wereldwijd is 20% van het sterftecijfer aan kanker te wijten aan het gebruik van tabak. Leden sluiten zich aan om gebruik te maken van en bij te dragen aan de gecombineerde kennis en expertise van de coalitie, zodat elke kankerorganisatie een succesvolle voorvechter kan worden voor dit belangrijke gezondheidsbeleid.

Tabak is een risicofactor voor een breed spectrum aan kankers, en daarom wordt elke kankerorganisatie aangemoedigd om zich aan te sluiten bij de coalitie, wat hun huidige niveau van betrokkenheid of kennis ook is. Wilt u meer te weten komen? Surf dan naar wecanprevent20.org of Twitter @wecanprevent20.

De coalitie stuurt vandaag een brief naar Dr. Tedros, directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie. Daarin vragen de leden van Prevent20 dat dr. Tedros pleit voor hogere taksen op tabak tijdens de Algemene Vergadering van de VN (UN General Assembly). 

Lees de brief hier (ENG).