Stichting tegen Kanker trekt 240.000 Euro uit voor Levensloop-Grants 2021

HipofitMaandag, 8 maart 2021

Aanvragen mogen ingediend worden tot 23/4/2020

 

Covid19 maakt dit jaar heel bijzonder, ook voor Stichting tegen Kanker. Fysieke events worden uitgesteld of geschrapt, persoonlijke contacten in ziekenhuizen zijn moeilijk, patiënten stellen heel veel vragen over de relatie tussen corona en kanker...  In deze moeilijke tijden blijft Stichting tegen Kanker het broodnodig maatschappelijk engagement aangaan om kankeronderzoek financieel te ondersteunen, in te zetten op informatie en preventie en kankerpatiënten en hun omgeving bij te staan.

 

Daarom trekt ze een budget van 240.000 Euro uit voor de Levensloop-Grants, onafhankelijk van de inkomsten van de (uitgestelde) Levensloop-evenementen. Dit totale beschikbare bedrag zal verdeeld worden over alle Levenslopen waar projecten worden ingediend. Met deze grants ondersteunt Stichting tegen Kanker lokale initiatieven van de organiserende Levensloop-regio's die ten goede komen aan patiënten en hun naasten. Kwaliteitsvolle, lokale projecten mogen vanaf 8 maart worden ingediend tot en met 23 april. 

 

"Stichting tegen Kanker staat bekend om de financiering van grote medisch-wetenschappelijke onderzoeksprojecten, maar we willen ook graag lokale projecten ondersteunen. In 2021 gaan we opnieuw op zoek naar kwalitatieve lokale projecten die patiënten en hun naasten ten goede komen om die dan te kunnen financieren", aldus Benoit Koerperich, Algemeen Directeur Stichting tegen Kanker.

LEVENSLOOP-GRANT IN DE KIJKER

 

In 2020 kreeg het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis in Waregem een Levensloop-Grant ter ondersteuning van hun onco-revalidatie project, nl. HippO Fit. "Wij zijn Stichting tegen Kanker zeer dankbaar voor de ondersteuning. Patiënten kunnen nu revalideren in de revalidatieruimte met toestellen onder begeleiding van onco-kinesisten", benadrukt Noël Cierkens, directeur van het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis uit Waregem.

      © HippO Fit

AANVRAGEN WELKOM TOT 23 APRIL

 

Elke organisatie binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio kan een aanvraag indienen voor steun aan een kwalitatief operationeel project dat bijdraagt tot het welzijn van patiënten en hun naasten. De mogelijke bestemming is doelbewust ruim gehouden om aan de lokale noden te kunnen beantwoorden op het terrein.

 

Elke projectaanvraag van minimaal € 1.000 en maximaal € 5.000 komt in aanmerking. Een onafhankelijke jury van experten en vrijwilligers bepaalt welke projecten worden weerhouden. Het spreekt voor zich dat enkel projecten die de waarden en de missie van de Stichting uitdragen in aanmerking komen.

 

Klik hier om de laureaten uit 2020 te ontdekken.

Meer info over hoe projecten kunnen worden ingediend vindt u hier.