Sven Nys: peter van Stichting tegen Kanker | Stichting tegen Kanker

Sven Nys: peter van Stichting tegen Kanker

donderdag, 6 februari 2014

Meervoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys en Stichting tegen Kanker kondigen op 6 februari hun samenwerking voor meer vooruitgang tegen kanker aan. Beiden zijn hier heel opgetogen over. De kersverse partners herkenden zich wederzijds in de waarden die ze hanteren. Het eerste project waar Sven zijn schouders onder zet, is het nieuwe fietsevenement ‘Tour of Hope’ waarvoor de Stichting een beroep deed op ervaren organisator van sportevenementen Golazo Sports.

“We zijn bijzonder opgetogen dat Sven aanvaardde om peter van Stichting tegen Kanker te zijn. We zochten al een tijdje naar een ambassadeur. Uit peilingen bij onze donateurs kwam Sven Nys als meest geschikte gezicht naar voren. Sven is bekend en populair. Hij staat dicht bij de mensen en zijn enthousiasme en gedrevenheid werken aanstekelijk. Sven is oprecht, eerlijk en zijn gezonde leefstijl past perfect bij Stichting tegen Kanker,” aldus Luc Van Haute, algemeen directeur van Stichting tegen Kanker.

Het eerste project waar Sven Nys zijn schouders onder zet is Tour of Hope. Hiervoor krijgt hij ook de hulp van tafeltennislegende Jean-Michel Saive, verslaggevers Bart Schols (VRT) en Rodrigo Beenkens (RTBf), die zich ook engageren als peter van de Tour of Hope.

Wat is Tour of Hope?

Stichting tegen Kanker organiseert van 3 tot 5 juli 2014 de allereerste Tour of Hope, een uniek fietsevenement tegen kanker. Deelnemers bedwingen 1 tot 7 uitgekozen cols in de Vallée de l’Ubaye in de Alpes de Haute Provence voor meer vooruitgang tegen kanker. De 7 cols staan symbool voor de 7 universitaire onderzoekscentra die de opbrengst van de Tour zullen ontvangen. Tegelijk staan de cols – onder andere Col de la Bonette, de hoogst befietsbare in Europa – ook symbool voor de uitdagingen die kankerpatiënten elke dag moeten overwinnen. Sven Nys en verslaggever Bart Schols fietsen alvast mee.

Luc Van Haute: “Met Tour of Hope willen we fondsen werven in de strijd tegen kanker, maar ook een krachtig signaal geven aan patiënten, ex-patiënten en hun naasten. Zij staan niet alleen voor hun beproeving. Samen kunnen we voor meer hoop zorgen. Hoop op genezing en hoop op een betere levenskwaliteit tijdens en na hun ziekte.”

Voor meer info over Tour of Hope & inschrijven: www.tourofhope.be

Archieffoto
Belga