Tafels tegen tumoren !

Dinsdag, 23 februari 2021

Maxim, 9-jarige bedenker van de razendpopulaire gezelschapspellen maXimaal,

 schenkt €  0,50 per verkochte exemplaar aan Stichting tegen Kanker.

Daarmee is hij onze jongste donateur ooit .

 

Tafels oefenen saai? Niet als je er een spelletje van maakt en al helemaal niet als je al oefenend een steentje bijdraagt aan de strijd tegen kanker! Daarom schenkt de 9-jarige Maxim, bedenker van het superleuke gezelschapsspel maXimaal, voor elk verkocht spel € 0,50 aan Stichting tegen Kanker. Dat maakt van hem meteen de jongste donateur van Stichting tegen Kanker.

 

Bovendien zit in elk maXimaal-spel een speelkaart van Stichting tegen Kanker met een QR code die verwijst naar de website van Stichting tegen Kanker, zodat (groot)ouders, leerkrachten het thema kanker ook bespreekbaar kunnen maken met hun (klein)kinderen of in de klas.

 

120.000 kinderen moeten jaarlijks maaltafels en deeltafels vanbuiten leren...  saai!  Dat vond de jonge Maxim ook. Daarom bedacht hij een tof spel om de tafels thuis of op school te oefenen. Met de steun van zijn papa en tante Shiva werd maXimaal geboren en ontwikkeld. 

 

De lancering werd meteen een groot succes. In drie maanden tijd gingen er al 5.000 spellen over de toonbank en zijn er meer dan 10.000 kinderen mee aan de slag thuis, op school of bij de logopedist.  Ondertussen komt er ook een tweede spel "deeltafels" op de markt om nog beter te kunnen rekenen. 

 

 

maXimaal tegen kanker

 

Al snelde groeide bij de familie van Maxim het idee om meer kinderen te helpen en iets extra’s te doen voor een goed doel. Dat goede doel werd Stichting tegen Kanker. Waarom? Omdat kankercellen zich ook vermenigvuldigen, vele kleintjes uitgroeien tot iets groots, en omdat vrijwel iedereen op een of andere manier door kanker is geraakt. 

 

“Het zou fijn zijn als iedereen maXimaal leert spelen. Het is een spannend spel. Iedereen vindt het leuk. En ik zou het tof vinden als ik kinderen en zieke mensen kan helpen.”, aldus de ondertussen 9-jarige Maxim.

 

In 2021 gaat daarom van elk in België verkocht spel 50 cent naar Stichting tegen Kanker. 50 cent lijkt misschien niet veel. Maar veel keer 50 cent is dat wel. Bovendien: in de strijd tegen de ziekte telt elke halve euro!

 

De nieuwe oplage van maXimaal Maaltafels, het nieuwe spel maXimaal Deeltafels en de Franstalige edities zijn nu te koop. In elk maXimaal-spel zit een speelkaart van Stichting tegen Kanker met een QR code die verwijst naar de website van Stichting tegen Kanker, zodat (groot)ouders, leerkrachten het thema kanker ook bespreekbaar kunnen maken met hun (klein)kinderen of in de klas.

 

We zijn ontzettend blij en dankbaar dat een jongen van 9 denkt aan Stichting tegen Kanker als goed doel. Enerzijds om geld te verzamelen en anderzijds om kanker bespreekbaar te maken. Hij is meteen dan ook onze jongste donateur ooit.  We zetten het geld in om kankeronderzoek te ondersteunen en ervoor te zorgen dat behandelingen en levenskwaliteit van mensen met kanker steeds beter worden.”, zegt Benoit Koerperich, Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker.

 

Meer info: kanker.be/maximaal