Welkom in onze welzijnsruimte!

Plaque de l'espace bien-êtreVrijdag, 23 december 2016

Wist u dat er in de gebouwen van de Stichting tegen Kanker ook een welzijnsruimte is? Daar kunnen patiënten terecht die een schoonheidsverzorging in het ziekenhuis niet zien zitten of die in het ziekenhuis waar ze behandeld worden niet terecht kunnen voor schoonheidszorg.

Een nieuwe look en een nieuwe naam voor ons lokaal in Brussel

Ons lokaal had dringend nood aan een opknapbeurt en die is nu een feit dankzij onze partner Redevco. Deze firma schonk ons immers een mooi bedrag om het lokaal van boven tot onder in een nieuw kleedje te steken: isolatie, verf, vloerbekleding, meubilair, …

Deze renovatie was ook de gelegenheid bij uitstek om een nieuwe naam te kiezen voor het lokaal. Het is voortaan een eerbetoon aan een grote dame die een echte pionier was voor het project voor schoonheidszorg: Godelieve Vandersteen, die jaren geleden getroffen werd door kanker.

2 vaste schoonheidsconsulentes op post

Vanuit hun vaste stek in het nieuwe lokaal in Brussel verzorgen onze vrijwilligsters Myriam en Micheline (die binnenkort trouwens het gezelschap krijgen van een derde schoonheidsconsulente) op afspraak welzijnsessies voor de patiënten: schoonheidszorg, make-upadvies, pruiken,
sjaaltjes, …

Het project “Goed verzorgd, beter gevoel”

De Stichting tegen Kanker wil patiënten helpen om hun uiterlijk te verzorgen zodat ze, ondanks de gevolgen van de kanker en van de behandelingen, een positief zelfbeeld en een zo optimaal mogelijke levenskwaliteit behouden.

Het project “Goed verzorgd, beter gevoel” bestaat al 26 jaar. Hoewel het in de loop der jaren geëvolueerd is, streeft het nog altijd hetzelfde doel na: patiënten een goed gevoel geven. Daarvoor kunnen de patiënten terecht bij 109 vrijwillige schoonheidsconsulentes in talrijke ziekenhuizen en nu dus ook in ons lokaal in Brussel. In 2015 hebben onze consulenten meer dan 11.500 patiënten verzorgd. Deze sessies zijn gratis voor kankerpatiënten.

Hier vindt u meer informatie over “Goed verzorgd, beter gevoel”