Onze partners | Stichting tegen Kanker

Onze partners

Onderstaande partners steunen de werking van Stichting tegen Kanker en hebben zich geëngageerd in projecten over meerdere jaren. Namens de patiënten, hun naasten, de onderzoeksteams en onze vrijwilligers: hartelijk dank!

Logo ETEX Logo La Roche-Posay Logo Kruidvat
Logo De Groof
     
       

Ook partner worden van de Stichting?

 

Enkele getuigenissen

 

AXA

De AXA partnership projecten met Stichting tegen Kanker kaderen in het thema “Longevity”, één van de 2 hoofdthema’s van AXA’s Corporate Social Responsibility strategie. Zo is AXA nationale sponsor van Levensloop en worden AXA medewerkers aangezet om teams te vormen en deel te nemen aan de meer dan 25 regionale Levensloopcampagnes. Daarnaast steunt AXA Tournée Minérale en worden regelmatig fondsenwervingen ingezet ten voordele van Stichting tegen Kanker, bvb tijdens de Corporate Responsibility Week.

Proximus

Proximus biedt aan haar klanten te mogelijkheid om Stichting tegen Kanker te steunen via een gift van Proximus Premium Club/Bizz Club punten. De bijdragen van de Proximus klanten worden ingezet in het onderzoek naar kanker en de organisatie van initiatieven voor kinderen met kanker zoals Camp Tournesol en Kinderkankerdag.

Hallmark 

Hallmark draagt de strijd tegen kanker een warm hart toe en is daarom partner van de Stichting. “Middels verschillende initiatieven zoals de campagne “een Hallmark kerstkaart is een donatie waard” en via jaarlijks terugkerende acties dragen wij ons steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek, preventie en patiënten ondersteuning. Zo komen we steeds dichter bij een wereld zonder kanker!”

 

 

Brantano

Sedert 2001 organiseert Brantano twee maal per jaar een inzameling van Oude Schoenen, een nationale mobilisatie voor het goede doel waarbij naar schatting 500.000 Belgen in hun schoenenkast duiken.

De opbrengst van de verkoop van de oude schoenen en een extra bijdrage van Brantano leveren Stichting tegen Kanker elk jaar opnieuw een mooie steun in de niet aflatende strijd tegen kanker.

Kruidvat

Samen met Stichting tegen Kanker zet Kruidvat is op zonnepreventie en steunt onder andere onze Levensloop campagnes. Kruidvat klanten kunnen ervoor kiezen om een deel van hun loyalty punten te doneren aan Stichting tegen Kanker.

Sedert 2017 heeft Kruidvat zich ook opgeworpen als een actieve partner in tabakspreventie. Als eerste retailer hebben ze ervoor gekozen om tabakswaren uit hun rekken te weren. Een voorbeeld voor anderen!

La Roche-Posay 

De medische vooruitgang zorgt voor nieuwe therapeutische inzichten die zullen leiden naar een behandeling op maat van elke patiënt. Kankerbehandeling heeft echter ook nadelige effecten, bvb op de huid, die het uiterlijk en het welzijn van mensen met kanker vaak ingrijpend veranderen. Daarom legt het Laboratoire Dermatologique La Roche-Posay zich toe op huidverzorging bij kankerpatiënten om eventuele neveneffecten te beperken of indien mogelijk te voorkomen en hun dagelijks comfort te verbeteren. In België stelt La Roche-Posay een gamma hoogkwalitatieve producten ter beschikking van behandelcentra met een oncologisch zorgprogramma waar patiënten deugddoende schoonheidsbehandelingen aangeboden krijgen.

Belgium Football Fanclub

Samen met Stichting tegen Kanker zet de Fanclub van onze nationale voetbalploegen een belangrijk thema op de kaart: Rookvrij Voetbal. Sedert 2017 is een algemeen rookverbod van kracht tijdens alle wedstrijden en ook het nieuwe Trainingscentrum van de voetbalbond werd rookvrij verklaard.

Omwille van de voorbeeldfunctie van sportclubs en voetballers in het bijzonder, werkt de Fanclub 1895 actief mee aan de bewustmaking van jongeren over de voordelen van een wereld zonder tabak. 

De leden van de fanclub zetten ook in op diverse activiteiten met fondsenwerving en nemen actief deel aan Levensloop.

 

 

onze partners in actie  

Laatst aangepast op: 23/08/2019

Getuigenissen

“Toen mijn vrouw onlangs te horen kreeg dat ze borstkanker heeft, kwam de ziekte opeens wel heel dichtbij… Nochtans steunen we de Stichting al jaren, omdat we het belangrijk vinden een steentje bij te dragen en omdat de Stichting op een ethisch verantwoorde manier fondsen werft. Ik was dan ook meteen gewonnen voor het concept ‘Vriend van de Stichting’. Als je als Stichting weet waarop je kan rekenen, kun je beter plannen en nog meer vooruitgang helpen boeken. Het gaat maar om een klein bedrag, maar alle beetjes helpen.”Lees verder