De reuze dikke darm

Bezoek de reuze dikke darm, een ludiek hulpmiddel waar je doorheen kunt lopen. Onder begeleiding van een audiogids kan je het proces van dikkedarmkanker letterlijk doorlopen: van de gezonde dikke darm naar de vorming van een poliep tot het uitbreken en de evolutie van kanker. Je krijgt bovendien ook meer uitleg over opsporing van dikkedarmkanker.

 

Waarom deelnemen aan het bevolkingsonderzoek?

De reuze dikke darm on tour

In maart 2016 kunt u de reuze dikke darm bezoeken op :

  • Op woensdag 9 maart van 8 tot 12u op de markt van Bilzen (Camille Huysmansplein)
  • Op woensdag 18 mei op van 10 tot 16u op Cliniques universitaires Saint-Luc (Sint-Lambrechts-Woluwe)

De reuze dikke darm reist ook in 2016 doorheen het hele land een vijftal edities van Levensloop achterna. Hieronder de lijst van de gemeenten waar u hem kunt bezoeken:

Meer weten over Levensloop

U kunt ons helpen: praat erover

Bent u er ook van overtuigd dat het opsporen van dikke darmkanker levens kan

redden? U kunt ons helpen:

  1. Ga naar de reuze dikke darm en neem een leuke foto met uw fototoestel, smartphone of onze tablet.
  2. Post de foto op uw profiel op de sociale netwerken (Facebook, Twitter, …) met de hashtag #CheckJeDarm.

Praat erover. Het is van vitaal belang. Screening redt levens!

De partners van het reuze dikke darm evenement 

Op 16 maart werd onze splinternieuwe reuze dikke darm officieel ingehuldigd door Jo Vandeurzen, Cécile Jodogne en Maxime Prévot (de drie regionale en communautaire gezondheidsministers). Ontdek hier de foto's.

Stichting tegen Kanker gaat de strijd tegen darmkanker aan in samenwerking met 8 organisaties/instituties: de Vlaamse gemeenschap, Stad Gent, Centrum voor Kankeropsporing, Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker, Stop Darmkanker, Logo Gezond plus, de Waalse regio, COCOF, en le Centre Communautaire de Référence pour le dépistage des cancers

 

Getuigenissen

An-Sofie is 27. Delphine nog jonger: 24. Niet meteen het stereotiepe beeld van “patiëntes”. En toch zijn ze dat. Ze kregen alletwee voor hun 25e te horen dat ze een melanoom hadden, de gevaarlijkste huidkanker die er is. Opmerkelijk: als ze toen wisten wat ze nu weten over uv, was het nooit zover gekomen. Vandaag zijn deze levenslustige dames in remissie en ze hebben een boodschap, die op een dag misschien wel jouw leven kan redden: Bescherm jezelf tegen te veel zon!Lees verder