Wetenschappelijke en sociale raden | Stichting tegen Kanker

Wetenschappelijke en sociale raden

Selectie en evaluatie van onderzoeksprojecten

Voor de selectie en evaluatie van onderzoeksprojecten kan Stichting tegen Kanker rekenen op de vakkennis van twee wetenschappelijke raden:

  • de wetenschappelijke raad voor 'Fundamenteel onderzoek'; 
  • de wetenschappelijke raad voor 'Klinisch en translationeel onderzoek'.  

De leden van die wetenschappelijke raden zijn allen grote deskundigen die nationale en internationale bekendheid genieten. Ze voeren hun opdracht volledig kosteloos uit.

De projecten voor het verkrijgen van onderzoeksprojecten worden voorgelegd aan 'internationale referees', buitenlandse deskundigen die actief zijn in hetzelfde domein als de betrokken kandidaten. Het is op basis van die evaluaties, die in plenaire zittingen worden besproken en verdedigd, dat de wetenschappelijke raden hun keuze voorstellen. Daarna neemt de raad van bestuur een definitieve beslissing.

Wie zit in de wetenschappelijke raden?

Selectie en evaluatie van sociale projecten

De selectie van de projecten gebeurt door een onafhankelijke Sociale Raad, samengesteld uit vooraanstaande medische, sociale en economische experten. Deze raad verzekert de objectiviteit en onafhankelijkheid.

Laatst aangepast op: 30/01/2017

Getuigenissen

“Ik wou na mijn pensioen nog iets doen. Ik wou me nuttig voelen, bezig zijn met andere mensen en hen mijn tijd geven. Aangezien ik al opleidingen had gevolgd in massage- en psychofysieke therapie, was ik onmiddellijk geïnteresseerd in het werk als schoonheidsconsulente. Ik besloot om de lessen te volgen en vrijwilliger te worden voor Stichting tegen Kanker. Je moet natuurlijk graag en regelmatig naar het ziekenhuis gaan en voeling hebben met communiceren via aanrakingen. Ik heb me ook over mijn angsten voor deze ziekte moeten heen zetten.”Lees verder