Getuigenissen van onze partners

AG

AG in beweging tegen kanker

AG Insurance zet al jaren in op de combinatie gezonde levensstijl en steun aan goede doelen.

Zo werkt het team “MOVE4Cancer” dit jaar voor de 11de maal aan de beklimming van een mythische col, in de voet- en bandensporen van de renners van de Tour de France. Na een reeks kleppers in de Alpen, leidt de reis dit jaar opnieuw naar de Mont Ventoux, waar het avontuur in 2009 begon. Elk jaar wordt de spanning erin gehouden: waar gaan we naartoe, zijn er nieuwe outfits en vooral: hoeveel levert het op in de strijd tegen kanker?#AGMOVE4Cancer

Dit jaar gaat AG nog een stapje verder en nodigt ons uit om op zaterdag 11 mei uit te waaien aan zee tijdens de eerste #AGCoastalWalk, een “te gekke wandeling” voor iedereen met een paar stapschoenen en het hart op de juiste plaats.

Website AG

Proximus

Proximus biedt aan haar klanten te mogelijkheid om Stichting tegen Kanker te steunen via een gift van Proximus Premium Club/Bizz Club punten. De bijdragen van de Proximus klanten worden ingezet in het onderzoek naar kanker en de organisatie van initiatieven voor kinderen met kanker zoals Camp Tournesol en Kinderkankerdag.

Website Proximus

AXA

De AXA partnership projecten met Stichting tegen Kanker kaderen in het thema “Longevity”, één van de 2 hoofdthema’s van AXA’s Corporate Social Responsibility strategie. Zo is AXA nationale sponsor van Levensloop en worden AXA medewerkers aangezet om teams te vormen en deel te nemen aan de meer dan 25 regionale Levensloopcampagnes. Daarnaast steunt AXA Tournée Minérale en worden regelmatig fondsenwervingen ingezet ten voordele van Stichting tegen Kanker, bvb tijdens de Corporate Responsibility Week.

Website AXA

Brantano

Sedert 2001 organiseert Brantano twee maal per jaar een inzameling van Oude Schoenen, een nationale mobilisatie voor het goede doel waarbij naar schatting 500.000 Belgen in hun schoenenkast duiken.

De opbrengst van de verkoop van de oude schoenen en een extra bijdrage van Brantano leveren Stichting tegen Kanker elk jaar opnieuw een mooie steun in de niet aflatende strijd tegen kanker.

Website brantano

Kruidvat

Samen met Stichting tegen Kanker zet Kruidvat is op zonnepreventie en steunt onder andere onze Levensloop campagnes. Kruidvat klanten kunnen ervoor kiezen om een deel van hun loyalty punten te doneren aan Stichting tegen Kanker.

Sedert 2017 heeft Kruidvat zich ook opgeworpen als een actieve partner in tabakspreventie. Als eerste retailer hebben ze ervoor gekozen om tabakswaren uit hun rekken te weren. Een voorbeeld voor anderen!

Website kruidvat

Fanclub 1895

Op 26 januari 2019 was het precies een jaar geleden dat 1895, Belgian Fanclub en Stichting tegen Kanker hun samenwerking officieel bekendmaakten.
1895 heeft als officiële fanclub van de nationale voetbalploegen een belangrijke voorbeeldfunctie die ervoor kan zorgen dat jeugdige en minder jeugdige supporters aangezet worden om een gezonde levensstijl aan te houden.

Beide partners hebben ervoor gekozen om hun samenwerking te concretiseren rond een aantal thema’s die zowel de voetbalbond als Stichting tegen Kanker nauw aan het hart liggen: Tournée Minérale, Levensloop, Camp Tournesol en Generatie Rookvrij. Zo werd begin 2019 een oproep gelanceerd naar vrijwilligers die zich tijdens de wedstrijden zullen inzetten om de supporters op een positieve manier attent te maken op hun voorbeeldfunctie naar kinderen toe. Samen werken we naar onze doelstelling: geen rokers meer in het stadion.. 

Website fanclub 1895

Hallmark

Als trouwe partner van Stichting tegen Kanker, heeft Hallmark ook in 2018 de schouders gezet onder de strijd tegen kanker. Zo zorgt Hallmark elk jaar opnieuw voor mooie loten voor de Tombola van Stichting tegen Kanker. 
In de donkerste dagen van het jaar, worden traditioneel warme kerstwensen uitgewisseld. Het Kerstassortiment van Hallmark is daarbij een prima keuze: een deel van de opbrengst wordt aan de de Stichting overgemaakt. Zo werd het jaar 2018 afgesloten met een mooie cheque ter waarde van   € 20.108,34!

Website Hallmark

Foto: Brigitte Demunter (Stichting tegen Kanker) en Christa Alders, (Business Development Director Hallmark Belux )
 

Degroof Petercam

Het bevlogen Degroof Petercam Cycling Team heeft zich ook in 2018 opnieuw in het zadel gehesen om het meest Zuidoostelijke filiaal van de bank (in het Groot-Hertogdom Luxemburg) te verbinden met het meest Noordwestelijke kantoor (Knokke).

De driedaagse fietstocht met verschillende tussenstops langs vestigingen van Degroof Petercam werd gesteund en gefinancierd door collega’s, vrienden en sympathisanten van alle deelnemers. De actie werd gesteund door het Directiecomité van Degroof Petercam die de inzet van het personneel verdubbeld heeft.
Het mooie bedrag van 24.563 € werd op die manier bij elkaar gefietst ten voordele van Stichting tegen Kanker.

Website Degroof petercam

Belfius

Belfius en vermogensbeheerder Candriam lanceren in februari 2019 het Belfius Equities Cure investeringsfonds. Met dit fonds wordt gemikt op investeringen in bedrijven die inzetten op innovatie in kankerbehandeling: diagnostische middelen, medicijnen maar ook medische uitrusting en dataverwerking, denk artificiële intelligentie bij de verwerking van gegevens. 
Belfius staat een deel van de administratiekosten voor het fonds af aan Stichting tegen Kanker. 
De keuze voor de Stichting is voor Belfius duidelijk: dank zij onze steun aan het fundamenteel onderzoek komen de onderzoeksteams tot nieuwe inzichten die aanleiding zullen geven tot verdere innovatie en verdere hoop op genezing. 

Website belfius

Crelan Foundation

Alle medewerkers en agenten van CRELAN hadden eind januari afspraak in het stadium van RSC Anderlecht om de afsluiting van het jaar 2018 te vieren.
Zo werd er ook teruggekeken op de verschillende acties van de CRELAN Foundation ten voordele van Stichting tegen Kanker, voorgedragen door de medewerkers als hun goed doel.
De CRELAN teams zijn het hele jaar door in de weer geweest om geld in te zamelen: tijdens de 20 Km van Brussel, diverse Warmathons en ter gelegenheid van de CRELAN (Football) Cup, sportieve en ludieke activiteiten door mensen met een warm hart.
De Heer Philippe Voisin, CEO van CRELAN mocht in naam van alle medewerkers en agenten en van de CRELAN Foundation een mooie ronde cheque van 10.000 € uitreiken aan de Stichting.

Website Crelan foundation

Nationale Loterij

In verband met haar rol van sociale actor steunt de Nationale Loterij talrijke domeinen zoals cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking, solidariteitsacties enz. Vanuit deze invalshoek zal de Nationale Loterij ook dit jaar haar steentje bijdragen tot de Stichting tegen Kanker.
Ongeacht de omvang van haar bijdrage zal de Nationale Loterij steeds aan de zijde van de wetenschap staan!   

Website Nationale Loterij

 

 

Getuigenissen

Hans Knikkink
De ware kunst van het leven is een positieve betekenis geven aan al wat je tegenkomt op je levenspad. Lees verder