Onze partners in actie

Onderstaande partners steunen de werking van Stichting tegen Kanker en hebben zich geëngageerd in projecten. Namens de patiënten, hun naasten, de onderzoeksteams en onze vrijwilligers: hartelijk dank!

Silicium blauwe nagellak van La Roche-Posay

La Roche-Posay steunt al jaren de strijd tegen kanker, oa door het ter beschikking stellen van huidverzorgingsproducten aan oncologische centra die schoonheidsbehandelingen aan patiënten aanbieden. Ter gelegenheid van de lancering van Silicium blauwe nagellak schenkt La Roche-Posay 2.000€ aan Stichting tegen Kanker. Deze herkenbare nagellak bevat geen schadelijke chemicaliën en biedt tegelijk UV bescherming, een dubbel voordeel. En een mooi gebaar ten voordele van de Stichting.

Pfizer @ Brussels Ekiden Run

Honderden bedrijven en organisaties én de zon waren op 29 september op de afspraak in het Koning Boudewijn stadium voor de Brussels Ekiden Run, een aflossingskoers waarbij teams van 6 deelnemers samen de afstand van een marathon afleggen.

Pfizer België kwam aan de start met niet minder dan 12 ploegen. 72 deelnemers in totaal, allemaal even gedreven en gemotiveerd om de kleuren van hun bedrijf te verdedigen en daarbij ook een mooie 2.160 € bij elkaar te lopen ten voordele van Stichting tegen Kanker.

Eén van de Pfizer ploegen liep de 42,195 km in een indrukwekkende 2 uur en 33 minuten en kaapte hiermee de gouden medaille in de categorie “Bedrijven”.

Dank aan alle teams voor hun inzet en enthousiasme en dank aan Pfizer voor de gulle steun aan Stichting tegen Kanker.

Degroof Cycling Tour

Het bevlogen Degroof Petercam Cycling Team heeft zich ook in 2018 opnieuw in het zadel gehesen en fietste van het Degroof Petercam kantoor in het Groothertogdom Luxemburg dwars door België naar het Degroof Petercam kantoor in Knokke.

De driedaagse fietstocht met verschillende tussenstops langs vestigingen van Degroof Petercam werd gesteund en gefinancierd door collega’s, vrienden en sympathisanten van alle deelnemers. De actie werd gesteund door het Directiecomité van Degroof Petercam die de inzet van het personeel verdubbeld heeft.

Het mooie bedrag van 24.563 € werd op die manier bij elkaar gefietst ten voordele van Stichting tegen Kanker.

Bridgestone B-Olympic

Bridgestone, officiële sponsor van de Olympische Spelen, heeft begin dit jaar al zijn medewerkers uit de regio “EMEA”” uitgedaagd om samen meer dan 1 miljoen kilometer te stappen. Alle afstanden en sportactiviteiten werden geregistreerd via een online app en omgerekend naar kilometers. Daar waar aanvankelijk gemikt werd op één jaar om de mythische afstand af te leggen, werd het doel reeds in juni bereikt! De doelstelling werd dan ook prompt opgetrokken naar 2,5 miljoen kilometers.

De tussenstand op het eind van de zomer 2018: meer dan 3.400 deelnemers legden samen meer dan 1,5 miljoen kilometers af, dat is al bijna 36 maal de aardbol rond gestapt en ze weten van geen ophouden!

In België werd de opbrengst van deze gesponsorde challenge geschonken aan Stichting tegen Kanker. Om de inzet van haar teams te onderstrepen besliste Bridgestone van de originele inzet te verdubbelen: 15.000€ werd ons geschonken voor de strijd tegen kanker.

Website Bridgestone

Ticketmaster

In aanloop naar Wereldkankerdag op 4 februari, konden klanten van Ticketmaster bij aankoop van tickets online een extra bijdrage storten ten voordele van Stichting tegen Kanker. Meer dan 2.000 gulle concertgangers beantwoordden deze warme oproep. De actie leverde 9.238 € op.

ENGHouse

Technologiebedrijf Enghouse Interactive heeft duizend euro geschonken aan de Stichting tegen Kanker. “We kiezen er bewust voor om geen geld uit te geven aan relatiegeschenken”, zegt marketingdirecteur Astrid Pocklington. “Elk jaar steunen we goede doelen uit de omgeving van onze afdelingen.” ENGHouse is overigens een leverancier van de Stichting: zij zorgen voor de technische ondersteuning van onze telefoondiensten Tabakstop en Kankerinfo.

Eurogifts

Net zoals de Stichting tegen Kanker, is het ook de droom en ambitie van Eurogifts, om te leven in een wereld zonder kanker. Ook wij willen, dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl, minder mensen kanker krijgen en meer mensen kanker overleven.  Daarom heeft Eurogifts dan ook de beslissing genomen om Stichting tegen Kanker te steunen.  We zullen dan ook een sensibiliseringsactie intern in ons bedrijf voeren: stoppen met roken en de mensen stimuleren om meer fruit te eten.  We wensen het ongezonde eetpatroon te doorbreken en zo de gezondheid en vitaliteit van onze werknemers stimuleren.  

www.eurogifts.be

 

 

Laatst aangepast op: 21/08/2019

Getuigenissen

Peter Schodts
Ik put mijn kracht uit mijn familie, mijn vriendin en mijn vrienden, die me oprecht steunen.Lees verder