Onze partners in actie | Stichting tegen Kanker

Onze partners in actie

Onderstaande partners steunen de werking van Stichting tegen Kanker en hebben zich geëngageerd in projecten. Namens de patiënten, hun naasten, de onderzoeksteams en onze vrijwilligers: hartelijk dank!

EG

Tijdens deze laatste dagen van het jaar geeft EG je de mogelijkheid om je eindejaar wensen over te brengen met een gepersonaliseerde video van ‘Het Meisje en de Viking’. 

Dit is eveneens de perfecte gelegenheid om een goed doel te steunen. Voor elke video die je verzendt of deelt, doet EG een schenking aan onze Stichting. Wij hopen dat je ons in grote getale steunt!

Ga meteen aan de slag met je gepersonaliseerde video en maak heel wat mensen gelukkig tijdens deze eindejaar periode. 

https://viking.eg.be/nl

 

Hallmark: tradities zijn er om in ere gehouden te worden!

Ook dit jaar biedt onze partner Hallmark u sfeervolle Kerst- en Nieuwjaarskaarten en tegelijk de kans om Stichting tegen Kanker te steunen.

Hou uw favoriete kaartenshop in de gaten. Hallmark Kerstkaarten zijn beschikbaar vanaf begin november 2018.

Pfizer @ Brussels Ekiden Run

Honderden bedrijven en organisaties én de zon waren op 29 september op de afspraak in het Koning Boudewijn stadium voor de Brussels Ekiden Run, een aflossingskoers waarbij teams van 6 deelnemers samen de afstand van een marathon afleggen.

Pfizer België kwam aan de start met niet minder dan 12 ploegen. 72 deelnemers in totaal, allemaal even gedreven en gemotiveerd om de kleuren van hun bedrijf te verdedigen en daarbij ook een mooie 2.160 € bij elkaar te lopen ten voordele van Stichting tegen Kanker.

Eén van de Pfizer ploegen liep de 42,195 km in een indrukwekkende 2 uur en 33 minuten en kaapte hiermee de gouden medaille in de categorie “Bedrijven”.

Dank aan alle teams voor hun inzet en enthousiasme en dank aan Pfizer voor de gulle steun aan Stichting tegen Kanker.

Degroof Cycling Tour

Voor de vijfde maal op rij organiseert een sportief en gedreven team van bank DegroofPetercam de jaarlijkse “Degroof Cycling Tour”, van 26 t.e.m. 28 september. Dit jaar worden de filialen van Luxemburg en Knokke al fietsend met elkaar verbonden, tijdens een 3-daags parcours van meer dan 500 km, langsheen de verschillende vestigingen van de bank in België.

Hardliner en bezieler Frank Deviaene is ook dit jaar van de partij en samen met hem 5 coureurs. De laatste etappe wordt afgelegd door een uitgebreide ploeg van meer dan 20 deelnemers. De fietsers worden aangemoedigd en gesponsord door collega’s en vrienden, de giften worden integraal geschonken aan Stichting tegen Kanker ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek.

Volg hun project

Bridgestone B-Olympic

Bridgestone, officiële sponsor van de Olympische Spelen, heeft begin dit jaar al zijn medewerkers uit de regio “EMEA”” uitgedaagd om samen meer dan 1 miljoen kilometer te stappen. Alle afstanden en sportactiviteiten werden geregistreerd via een online app en omgerekend naar kilometers. Daar waar aanvankelijk gemikt werd op één jaar om de mythische afstand af te leggen, werd het doel reeds in juni bereikt! De doelstelling werd dan ook prompt opgetrokken naar 2,5 miljoen kilometers.

De tussenstand op het eind van de zomer 2018: meer dan 3.400 deelnemers legden samen meer dan 1,5 miljoen kilometers af, dat is al bijna 36 maal de aardbol rond gestapt en ze weten van geen ophouden!

In België werd de opbrengst van deze gesponsorde challenge geschonken aan Stichting tegen Kanker. Om de inzet van haar teams te onderstrepen besliste Bridgestone van de originele inzet te verdubbelen: 15.000€ werd ons geschonken voor de strijd tegen kanker.

Website Bridgestone

Luchtmachtbasis in Florennes

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Commandant van de 2e Tactische Wing op de luchtmachbasis in Florennes, overhandigde Kolonel vlieger stafbrevethouder Didier Polomé aan Stichting tegen Kanker een cheque van 10.000€.

Dr Anne Boucquiau (Stichting tegen Kanker) sprak de talrijke militairen en burgers toe en onderstreepte de noodzaak om het onderzoek verder te steunen in de strijd tegen kanker.

Ticketmaster

In aanloop naar Wereldkankerdag op 4 februari, konden klanten van Ticketmaster bij aankoop van tickets online een extra bijdrage storten ten voordele van Stichting tegen Kanker. Meer dan 2.000 gulle concertgangers beantwoordden deze warme oproep. De actie leverde 9.238 € op.

ENGHouse

Technologiebedrijf Enghouse Interactive heeft duizend euro geschonken aan de Stichting tegen Kanker. “We kiezen er bewust voor om geen geld uit te geven aan relatiegeschenken”, zegt marketingdirecteur Astrid Pocklington. “Elk jaar steunen we goede doelen uit de omgeving van onze afdelingen.” ENGHouse is overigens een leverancier van de Stichting: zij zorgen voor de technische ondersteuning van onze telefoondiensten Tabakstop en Kankerinfo.

Eurogifts

Net zoals de Stichting tegen Kanker, is het ook de droom en ambitie van Eurogifts, om te leven in een wereld zonder kanker. Ook wij willen, dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl, minder mensen kanker krijgen en meer mensen kanker overleven.  Daarom heeft Eurogifts dan ook de beslissing genomen om Stichting tegen Kanker te steunen.  We zullen dan ook een sensibiliseringsactie intern in ons bedrijf voeren: stoppen met roken en de mensen stimuleren om meer fruit te eten.  We wensen het ongezonde eetpatroon te doorbreken en zo de gezondheid en vitaliteit van onze werknemers stimuleren.  

www.eurogifts.be

 

 

Laatst aangepast op: 10/04/2019

Getuigenissen

Stichting tegen Kanker, de grootste privéfinancier van onderzoek naar de ziekte in België, hoopt in meer testamenten op te duiken. Met haar campagne zet ze de mooiste momenten van patiënten in de verf. Dit is het moment van Elaine.Lees verder