Patiëntenhulp

 

Over kanker communiceren naar kinderen

Praten met een kind over de zware van een geliefde is niet eenvoudig. Toch is het erg belangrijk om ze te betrekken. Verschillende tools (boekjes, verhalen, knutselwerkjes, …) kunnen hierbij helpen.

Emotionele steun bij kanker

Een diagnose van kanker gooit vaak het leven grondig overhoop en kan gedurende lange tijd heftige emoties veroorzaken. Het is dan ook belangrijk om op enige emotionele steun te kunnen rekenen.

Lees verder

Financiële aspecten van kanker

Bij de kankerdiagnose, rijzen er vragen in verband met de kost van de ziekte. Zorgverlening heeft een prijs ... ondanks onze sociale zekerheid, blijft de ziekte een zware financiële last. Weet dat er hulp is.

Lees verder

Fysieke activiteit bij en na kanker

Fysiek actief zijn is heel belangrijk in kankerpreventie, maar ook tijdens de behandeling en na kanker. Fysieke activiteit kan het effect van kankerbehandelingen verbeteren, bijwerkingen helpen verminderen, net als het risico op herval of een nieuwe kanker helpen beperken en de overleving verlengen.

Lees verder

Intimiteit en seksualiteit

Een individu, ziek of niet, blijft in de eerste plaats een persoon met lichamelijke en emotionele noden en behoeften. Intimiteit en seksualiteit is zeker zo’n behoefte

Lees verder

Voeding bij en na kanker

Het voedingsevenwicht van iemand met kanker kan veranderen tijdens de behandeling. Wat moet je in zo'n situatie eten?

Lees verder

Coaches opgeleid door Stichting tegen Kanker

Kanker heeft een impact op het leven van de patiënt, op zijn entourage en op zijn of haar professionele leven. Stichting tegen Kanker wil een brug vormen tussen deze aspecten en zet in op een netwerk van gecertificeerde coaches die de uitdagingen van mensen met en na kanker en werkgevers begrijpen. De coaches bieden ondersteuning aan alle partijen rond de tafel.

Lees verder

Het ziekenfonds

Het Belgische gezondheidszorgsysteem is een van de beste ter wereld. Het berust op het principe van de solidariteit en is toegankelijk voor alle burgers (op enkele zeldzame uitzonderingen na).

Lees verder

Belgische Kankerbarometer

Hoe kunnen we de situatie in ons land vergelijken met die in onze buurlanden? Welke lessen kunnen we daaruit trekken? Welke prioriteiten moeten worden vooropgesteld? Om een antwoord te bieden op deze vragen, nam Stichting tegen Kanker het initiatief om deze “Belgische Kankerbarometer” te laten opstellen.

Getuigenissen

Nancy Peeters
Op de 1ste plaats mijn 3 schatten!!Lees verder