Gesteunde sociale projecten

De Social Grants 2013 laureaten

De Social Grants werden in 2013 voor het eerst in het leven geroepen, om projecten te ondersteunen die waardevolle inspanningen leveren om (in complementaire aanvulling op de medische zorgen) het psychosociaal welzijn van kankerpatiënten en/of directe omgeving tijdens de curatieve of palliatieve behandelfase te bevorderen. Bovenop de zieke personen zelf, worden dus ook hun ouders, kinderen, broers, zussen, partners, mantelzorgers of andere vertrouwenspersonen betrokken.

Bekijk hier de 14 laureaten van de eerste Belgische sociale projectoproep

De Social Grants 2015 laureaten

Eind 2015 vond de tweede editie van de Social Grants plaats. Hierbij werd aan 19 laureaten een financiering toebedeeld – gedistribueerd over een periode van twee jaar (van januari 2016 tot december 2017) – dat hen in staat stelde de projecten uit te voeren die door een onafhankelijke jury geselecteerd werden.

Bekijk hier de 19 laureaten van de Social Grants 2015

2017: een nieuwe projectoproep "Social Grants"

Begin 2017 heeft Stichting tegen Kanker een nieuwe oproep voor sociale projecten gelanceerd, dit keer gericht op well-being centra en ondersteuningshuizen.

Lees meer over de Social Grants 2017

Laatst aangepast op: 10/03/2017

Getuigenissen

In 2011 werd er bij Johan kanker vastgesteld en al snel wist hij: “Ik wil mijn steentje bijdragen.” Johan wilde geld inzamelen voor kankeronderzoek, omdat wetenschappelijke vooruitgang op termijn het verschil maakt. Een kleine zoektocht bracht hem bij Stichting tegen Kanker. “Toch de organisatie die zich het meest inzet en de grootste som geld inzamelt.” Vandaag is Johan vrijwilliger voor de Stichting en behalve organisator van Cyclo4Cancer ook voorzitter van Levensloop Kortrijk.Lees verder