Meer lezen?

Livres FR / Books EN / Boeks NL


NL


Als eten even moeilijk is, kookboek voor mensen met kauw- en slikproblemen

Spierings T
ISBN 978-908724-040-0

 • Recepten, tips en ideeën voor gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen, voor wie overgevoelig is voor scherpe kruiden en kruimels, of voor wie smaak en geur beperkt zijn.

Eten tegen kanker - kookboek

Gingras D. & Beliveau R.
ISBN-10: 9021514222
ISBN-13: 978-9021514222

 • Kookboek dat hoort bij het boek ‘ Eten tegen Kanker ‘ (zie referentie hierboven). Ook dit boek is verdeeld in drie delen. Deel een beschrijft de rol van voeding bij preventie van kanker en de relatie tussen obesitas en kanker. In deel twee wordt een aantal voedingsmiddelen besproken waaraan een positieve werking toegekend wordt. Deel drie bevat recepten, die zijn opgesteld door verschillende koks uit Canada, verenigd in een stichting.

  Bij de recepten is men uitgegaan van voedingsmiddelen met kankerwerende stoffen en combinaties van ingredienten uit verschillende culturen. Hierdoor zijn soms bijzondere recepten ontstaan zoals soep van appels en tomaten, gekoelde sobanoedels, tonijntataki en tapioca met groene thee. Per recept staan de bereidingstijd, de moeilijksheidsgraad en de naam van de kok vermeld. Het boek is kleurrijk uitgevoerd met paginagrote kleurenfoto's.

Gezond eten rond chemotherapie

van Mil J. & Archer-Mackenzie C.
http://www.kosmosuitgevers.nl/boeken/inmerc
ISBN 978 90 6611 648 1

 • In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, biedt dit boek recepten en praktische tips voor alle mensen met kanker die geconfronteerd worden met eetproblemen. De belangrijkste aandachtspunten zijn gewijzigde textuur, temperatuur, smaak en portiegrootte.

Kom op, kom aan

Suzanne Bader
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020980455

 • Een boek voor iedereen die op een gezonde manier wil aankomen en weer plezier in eten wil krijgen. Voor mensen met ondervoeding door ziekte, ouderdom, een gebrekkige eetlust of een onregelmatig eetpatroon. Inclusief receptengids met voedzame en eenvoudig klaar te maken gerechten.

Piet Puur

Piet Huysentruyt
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020985818

 • In Piet Puur bereidt Piet Huysentruyt gerechten voor iedereen die problemen heeft met kauwen, slikken of vast voedsel. Hij creëerde een 35-tal 'normale' voedzame gerechten voor heel de familie, die hij telkens aanvult met een aangepaste versie onder de vorm van purees, stoemps, shakes en smoothies.

  Zo kan iedereen samen aan tafel genieten van hetzelfde gerecht. De winst van het boekje wordt afgestaan aan de ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose)-liga.


EN


What to eat during cancer treatment

Besser J. et al.
American Cancer Society - www.cancer.org

 • 100 Recepten afgestemd op specifieke klachten (misselijkheid, gewichtsverlies, smaakveranderingen, verteringsproblemen, slikproblemen,…) die tijdens een kankerbehandeling kunnen optreden.


FR


Couleur santé, les secrets de la cuisine antioxydante

De Keuleneer F. , Pincemail J. & Gabriel J.P.
Editions Françoise Blouard – http://www.francoiseblouard.com/
ISBN 2-9600487-7-6

 • Theoretische toelichting rond antioxidanten, gekoppeld aan 60 recepten met hoog antioxidantgehalte.

Getuigenissen

Na haar borstkanker besloot Maria om vrijwilliger te worden voor Stichting tegen Kanker. Vandaag is zij een van onze schoonheidsconsulentes die patiënten in de watten leggen. Wat haar motiveert, is anderen de zorgen bieden die zij zelf ontving toen ze ziek was.Lees verder