Spierings T
ISBN 978-908724-040-0
Gingras D. & Beliveau R.
ISBN-10: 9021514222
ISBN-13: 978-9021514222
Kookboek dat hoort bij het boek ‘ Eten tegen Kanker ‘ (zie referentie hierboven). Ook dit boek is verdeeld in drie delen. Deel een beschrijft de rol van voeding bij preventie van kanker en de relatie tussen obesitas en kanker. In deel twee wordt een aantal voedingsmiddelen besproken waaraan een positieve werking toegekend wordt. Deel drie bevat recepten, die zijn opgesteld door verschillende koks uit Canada, verenigd in een stichting.
Bij de recepten is men uitgegaan van voedingsmiddelen met kankerwerende stoffen en combinaties van ingredienten uit verschillende culturen. Hierdoor zijn soms bijzondere recepten ontstaan zoals soep van appels en tomaten, gekoelde sobanoedels, tonijntataki en tapioca met groene thee. Per recept staan de bereidingstijd, de moeilijksheidsgraad en de naam van de kok vermeld. Het boek is kleurrijk uitgevoerd met paginagrote kleurenfoto's.
van Mil J. & Archer-Mackenzie C.
http://www.kosmosuitgevers.nl/boeken/inmerc
ISBN 978 90 6611 648 1
Suzanne Bader
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020980455
Piet Huysentruyt
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020985818
In Piet Puur bereidt Piet Huysentruyt gerechten voor iedereen die problemen heeft met kauwen, slikken of vast voedsel. Hij creëerde een 35-tal 'normale' voedzame gerechten voor heel de familie, die hij telkens aanvult met een aangepaste versie onder de vorm van purees, stoemps, shakes en smoothies.
Zo kan iedereen samen aan tafel genieten van hetzelfde gerecht. De winst van het boekje wordt afgestaan aan de ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose)-liga.
Besser J. et al.
American Cancer Society - www.cancer.org
De Keuleneer F. , Pincemail J. & Gabriel J.P.
Editions Françoise Blouard – http://www.francoiseblouard.com/
ISBN 2-9600487-7-6