Suiker bij kanker voedt m'n tumor

Suiker bij kanker voedt m’n tumor

ONVOLDOENDE BEWIJSKRACHT

Sucre et cancer | Suiker en kankerKankercellen voeden zich, meer dan gezonde cellen, met suikers. Daarom zou een beperking van suikerinname via de voeding in theorie tumorgroei kunnen helpen vertragen. 

In de praktijk gebeurden de meeste wetenschappelijke studies die het verband tussen suiker en kanker bestudeerden, op dieren. Studies bij mensen zijn nodig om dit verder te onderzoeken.

Heb je kanker, ga dan in ieder geval niet op eigen houtje hiermee experimenteren. Kanker en/of de behandeling (en haar bijwerkingen) ervan, leiden vaak tot voedingsproblemen, ongewenst gewichtsverlies en ondervoeding. 

Van ondervoeding is wél wetenschappelijk bewezen dat ze ondermeer het effect van de behandeling kan verminderen, bijwerkingen doet toenemen en de levenskwaliteit vermindert. Daarom moet ondervoeding absoluut vermeden of aangepakt worden. Op dat moment is het van belang om voldoende energie en eiwitten te blijven opnemen. Voor mensen die dan vooral trek hebben in zoet, zal suiker die nodige energie kunnen geven.

Laatst aangepast op: 15/02/2017

Getuigenissen

Team van Professor Jean-Luc Van Laethem & Ilse Rooman
Pancreaskanker is een kanker met een zeer hoog sterftecijfer. Slechts één op tien patiënten is vijf jaar na de diagnose nog in leven. En helaas schat men dat pancreaskanker tegen 2030 een van de drie dodelijkste kankers zal zijn.Lees verder