Voedingssupplementen kunnen mijn kanker genezen | Stichting tegen Kanker
Voedingsupplementen en kanker

Voedingssupplementen kunnen mijn kanker genezen

ONWAAR

Compléments alimentaires - VoedingssupplementenVoedingssupplementen (vitamines, mineralen, oligo-elementen, plantextracten enz.) vormen geen kankerbehandeling op zich. 

Ze kunnen wel aanvullend gebruikt worden bij de klassieke therapie (chirurgie, radiotherapie, chemotherapie, hormoontherapie, immuuntherapie enz.). Zo kunnen ze in sommige gevallen bijvoorbeeld de klassieke behandeling beter doen werken, nevenwerkingen van de behandeling helpen verminderen, of de levenskwaliteit verbeteren. 

MAAR voedingssupplementen kunnen ook ongewenste, negatieve effecten veroorzaken

Een van de belangrijkste negatieve effecten is dat ze de effecten van sommige kankerbehandelingen kunnen verminderen. Ze kunnen ook de ernst van de ziekte doen toenemen en overdosis kan in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Daarnaast kunnen ze ook de werking van andere, klassieke medicatie beïnvloeden en zelf bijwerkingen hebben. 

Bespreek daarom ieder gebruik van voedingssupplementen en andere niet-conventionele behandelingen met je oncoloog

Hier vind je meer informatie over voedingssupplementen bij kanker en toelichting bij de 25 meest gebruikte voedingssupplementen.

 

Laatst aangepast op: 30/11/2016

Getuigenissen

Fried Ringoot
De liefde.. zonder twijfel de liefde.. voor mekaar, het leven, dingen die je gelukkig maken.. hoe klein dan ook.. :-)Lees verder