Voedingssupplementen zullen mij beschermen tegen herval en/of een nieuwe kanker

ONWAAR

Compléments alimentaires - VoedingssupplementenVoedingssupplementen (vitamines, mineralen, oligo-elementen, plantextracten enz.) bieden geen garantie tegen herval, noch tegen een nieuwe kanker.

Het beperkt aantal bestaande onderzoeken toonden geen langere overleving bij mensen die supplementen namen (van antioxidanten of andere gezonde stoffen), dan bij mensen die na kanker een gezond en evenwichtig voedingspatroon (rijk aan groenten, fruit, bonen en granen) volgden. Ook herval of een nieuwe kanker kwamen niet minder voor.

In sommige studies wordt gesuggereerd dat mensen die veel groenten en fruit - van nature rijk aan antioxidanten - eten, een verlaagd risico hebben op bepaalde kankers. En gezien mensen na kanker een hoger risico lopen om opnieuw kanker te ontwikkelen, is het voor ex-patiënten des te meer aangewezen voldoende groenten en fruit te consumeren.

Hier lees je meer over voeding en voedingssupplementen na kanker >>

Getuigenissen

“Ik wou na mijn pensioen nog iets doen. Ik wou me nuttig voelen, bezig zijn met andere mensen en hen mijn tijd geven. Aangezien ik al opleidingen had gevolgd in massage- en psychofysieke therapie, was ik onmiddellijk geïnteresseerd in het werk als schoonheidsconsulente. Ik besloot om de lessen te volgen en vrijwilliger te worden voor Stichting tegen Kanker. Je moet natuurlijk graag en regelmatig naar het ziekenhuis gaan en voeling hebben met communiceren via aanrakingen. Ik heb me ook over mijn angsten voor deze ziekte moeten heen zetten.”Lees verder