Voedingssupplementen zullen mij beschermen tegen herval en/of een nieuwe kanker | Stichting tegen Kanker

Voedingssupplementen zullen mij beschermen tegen herval en/of een nieuwe kanker

ONWAAR

Compléments alimentaires - VoedingssupplementenVoedingssupplementen (vitamines, mineralen, oligo-elementen, plantextracten enz.) bieden geen garantie tegen herval, noch tegen een nieuwe kanker.

Het beperkt aantal bestaande onderzoeken toonden geen langere overleving bij mensen die supplementen namen (van antioxidanten of andere gezonde stoffen), dan bij mensen die na kanker een gezond en evenwichtig voedingspatroon (rijk aan groenten, fruit, bonen en granen) volgden. Ook herval of een nieuwe kanker kwamen niet minder voor.

In sommige studies wordt gesuggereerd dat mensen die veel groenten en fruit - van nature rijk aan antioxidanten - eten, een verlaagd risico hebben op bepaalde kankers. En gezien mensen na kanker een hoger risico lopen om opnieuw kanker te ontwikkelen, is het voor ex-patiënten des te meer aangewezen voldoende groenten en fruit te consumeren.

Hier lees je meer over voeding en voedingssupplementen na kanker >>

Laatst aangepast op: 4/11/2016

Getuigenissen

Na haar borstkanker besloot Maria om vrijwilliger te worden voor Stichting tegen Kanker. Vandaag is zij een van onze schoonheidsconsulentes die patiënten in de watten leggen. Wat haar motiveert, is anderen de zorgen bieden die zij zelf ontving toen ze ziek was.Lees verder