Informatie over kanker

Onze Publicaties

In onze vele gratis brochures en folders verspreiden we op brede schaal wetenschappelijk gevalideerde informatie en tips in verband met kanker.

Consulteer onze publicaties

Als kanker in je leven komt ...

Deze praktische gids staat vol met nuttige tips en praktische informatie voor een zo goed mogelijk leven tijdens en na kanker.

Wist je bijvoorbeeld dat het ziekenhuis je kosten kan aanrekenen als je in de ziekenhuiskamer van een ziek familielid blijft slapen? En dat er boeken en educatieve hulpmiddeltjes bestaan om met kinderen over de ziekte te praten?

De gids behandelt heel uiteenlopende onderwerpen zoals het lichaam (de ziekte en haar behandelingen begrijpen), emoties en relaties, maar ook het dagelijkse leven.

Mensen in behandeling en hun familie kunnen dit boekje gratis verkrijgen bij hun zorginstelling.

Je kunt de gids 'Als kanker in je leven komt ...' ook bestellen via ons formulier

Kankerinfo 0800 15 802

Zoekt u hulp of andere informatie? 
Heeft u er behoefte aan om uw hart eens te luchten? Zoekt u informatie over een type kanker of de behandelingsmogelijkheden?
Wilt u weten hoe u op een dienst van Stichting tegen Kanker beroep kunt doen?

Bel dan gratis en anoniem naar Kankerinfo.

Professionele hulpverleners (artsen, psychologen, verpleegkundigen en maatschappelijk assistenten) nemen er de tijd voor iedereen die met kanker geconfronteerd wordt.

Meer info vind je op de pagina over de Kankerinfo

Tabakstop 0800 111 00

Stoppen met roken? Het kan! 

Wil je je nicotineverslaving vaarwel zeggen?
Wil je het heft in eigen handen nemen?
Wil je daar wat hulp bij?

Dan is Tabakstop iets voor jou! Deze gratis dienst beantwoordt al uw vragen over tabak, verslaving, rookstophulp en -opvolging en helpt u bij uw weg naar een leven zonder tabak.

Ons driemaandelijks magazine : Samen tegen kanker 

Zo’n 300 000 exemplaren vallen gratis in de bus bij onze 230 000 donateurs, maar ook bij huisartsen en specialisten. Ons magazine verschijnt in maart, juni, september en december en biedt een overzicht van wat we allemaal doen, van onze analyses, onze voortdurende bevragingen en de inzet van onze vrijwilligers. Het is het uithangbord van ons engagement.   

Getuigenissen

Tom, de echtgenoot van Sophie, kreeg en overwon kanker. 3,5 jaar later is alles onder controle en voor het eerst durft het koppel weer dromen, van een toekomst, de verdere uitbouw van Toms fietsenzaak én van een grote verbouwing. Ondanks eerdere positieve signalen, blijkt het afsluiten van een schuldsaldoverzekering echter onmogelijk, ook niet mits uitsluitsel van kanker of het betalen van een schappelijke bijpremie. “Alsof kanker ons een heel leven achtervolgt.”Lees verder