Zorghuizen | Stichting tegen Kanker

Zorghuizen

De Zorghuizen (Gent, Oostende) willen een thuis zijn voor alleenstaande kankerpatiënten tijdens en vlak na hun behandeling. Ben je niet in staat voor jezelf te zorgen tijdens het volgen van een oncologische behandeling (chemo, radiotherapie, operatie), dan kan je terecht in de zorghuizen. Ze staan ook open voor gasten waarvan de partner en/of de mantelzorg niet of niet voldoende in staat is om hen op te vangen.

Zorghuis Oostende

Het Zorghuis Oostende is een alledaagse woning, gelegen in een rustige woonwijk, waar maximaal 4 gasten kunnen worden opgevangen tijdens de zwaarste dagen na hun oncologische behandeling. Een knus salon, woonkamer, open keuken en badkamer zijn volledig ingericht en voorzien van het nodige comfort. De huiselijke sfeer is belangrijk voor het welbehagen van de gasten en in het proces van genezen en aansterken.  

Vrijwilligers zorgen voor een permanente aanwezigheid. De gasten behouden hun eigen huisarts en thuisverpleegkundige. Voor gasten die niet uit Oostende afkomstig zijn, doen het Zorghuis een beroep op plaatselijke huisartsen en thuisverpleegkundigen.

De coördinator leidt alles in goede banen en samen met de vrijwilligers zorgt zij ervoor dat onze gasten zich bijna-als-thuis voelen.

Meer info en contact via www.zorghuis.be. 

Zorghuis Gent 

Zorghuis Gent is een gelijkaardig initiatief dat openstaat voor alle kankerpatiënten in Vlaanderen, jong en oud. Het is gevestigd in een ruim 4-slaapkamerappartement op de vijfde verdieping in het centrum van Gent.

Als gast word je ontvangen door één van de vrijwilligers die de klok rond in ploegen aanwezig zijn. De vrijwilligersploeg van het Zorghuis zorgt voor psychosociale opvang. Daarnaast kan je bij hen terecht voor praktische vragen en logistieke problemen: een boodschap, het eten, de was en de strijk, … Voor medische zorg blijf je in contact met je eigen huisarts of thuisverpleegkundige.

Zowel de vrijwilligersploeg als jij, als patiënt kan een beroep doen op de coördinator van Zorghuis Gent. Hij of zij zorgt voor continuïteit in de werking. Bij eventuele vragen of moeilijkheden overlegt hij of zij met de arts of hulpverlener.

Meer info en contact via www.zorghuisgent.be. 

Laatst aangepast op: 19/03/2018

Getuigenissen

Nienke is vrijwilligster Animaties in het organisatiecomité van Levensloop Sint-Truiden. Ontdek haar getuigenis.Lees verder