Blog: hou de moed erin - voeding | Stichting tegen Kanker

Blog: hou de moed erin - voeding

Koken met verse basisingrediënten, leuk en gezond!

Thuisblijven betekent ook tijd hebben om weer vertrouwen te krijgen in onze kookkunsten met verse basisingredienten. Je maaltijd wordt zo alleen maar lekkerder en gezonder.  Gebruik naar hartenlust aromatische kruiden en specerijen. Jij bepaalt zelf hoeveel zout, suiker of vet je toevoegt. Kortom, jij beslist wat goed voor je is.

Zo consumeer je ook minder ultra bewerkte voedingsmiddelen die veel industriële verwerking hebben ondergaan. Vandaag weten we immers dat die een negatief effect hebben op onze gezondheid wanneer ze regelmatig worden geconsumeerd, met name op het gebied van kanker. Tip: diepvriesproducten zonder saus behouden ook al hun goede voedingseigenschappen!

Kinderen doen mee!

Nodig ten slotte ook je kinderen uit om te helpen koken. Het is een leuke, speelse en creatieve activiteit, maar ook een kans om ze vertrouwd te maken met voedingsmiddelen die ze vaak minder lekker vinden.  Simpelweg omdat ze er minder van weten, zoals groenten bijvoorbeeld.  Zo wordt gevarieerd en kleurrijk eten weer leuk en eenvoudig.

Heb je geen ideeën meer? Of heb je specifieke problemen omwille van je ziekte of behandeling, kijk dan naar suggesties voor recepten op onze site:

Ga naar onze recepten

Meteen een goed humeur, dankzij dit aperitief vol kleur

Het is momenteel het ideale moment om nieuwe recepten uit te testen, die bovendien goed zijn voor je gezondheid. Dit alcoholvrije aperitief vol kleur heeft een verfrissende smaak én zit vol vitaminen, waaronder vitamine A, B en C, antioxidanten en minerale zouten. Tip: pers de sinaasappels zelf en gebruik ze onmiddelijk. Je merkt meteen het verschil in kwaliteit!

Ontdek het recept hier

Laatst aangepast op: 8/04/2020

Getuigenissen

In onze omgeving hebben we allemaal vrienden, familie of kennissen die getroffen zijn door kanker. Vroeger joeg dat woord me echt schrik aan. Vandaag stel ik vast dat kanker een ziekte is geworden als een andere.Lees verder