Gesteunde sociale projecten | Stichting tegen Kanker

Gesteunde sociale projecten

De Social Grants 2013 laureaten

De Social Grants werden in 2013 voor het eerst in het leven geroepen, om projecten te ondersteunen die waardevolle inspanningen leveren om (in complementaire aanvulling op de medische zorgen) het psychosociaal welzijn van kankerpatiënten en/of directe omgeving tijdens de curatieve of palliatieve behandelfase te bevorderen. Bovenop de zieke personen zelf, worden dus ook hun ouders, kinderen, broers, zussen, partners, mantelzorgers of andere vertrouwenspersonen betrokken.

Bekijk hier de 14 laureaten van de eerste Belgische sociale projectoproep

De Social Grants 2015 laureaten

Eind 2015 vond de tweede editie van de Social Grants plaats. Hierbij werd aan 19 laureaten een financiering toebedeeld – gedistribueerd over een periode van twee jaar (van januari 2016 tot december 2017) – dat hen in staat stelde de projecten uit te voeren die door een onafhankelijke jury geselecteerd werden.

Bekijk hier de 19 laureaten van de Social Grants 2015

2017: een nieuwe projectoproep "Social Grants"

Begin 2017 heeft Stichting tegen Kanker een nieuwe oproep voor sociale projecten gelanceerd, dit keer gericht op well-being centra en ondersteuningshuizen.

Lees meer over de Social Grants 2017

Projectoproep Grants Fysieke activiteit 2018 - 2019

Uitzonderlijke projectoproep voor een totaal bedrag van € 1 700 000 voor initiatieven die kankerpatiënten de mogelijkheid bieden fysiek actief te zijn.

Lees meer over Projectoproep Grants Fysieke activiteit 2018 - 2019

Projectoproep Levensloop Grants

Om de lokale gemeenschappen te bedanken voor hun opmerkelijke inspanningen tegen kanker en om Vechters ook buiten het Levensloopweekend te ondersteunen, wil de Stichting tegen Kanker een deel van de ingezamelde fondsen gebruiken om lokale initiatieven bij een Levensloop - die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten - te steunen!

Lees meer over Projectoproep Levensloop Grants

 

Laatst aangepast op: 29/11/2018

Getuigenissen

An-Sofie is 27. Delphine nog jonger: 24. Niet meteen het stereotiepe beeld van “patiëntes”. En toch zijn ze dat. Ze kregen alletwee voor hun 25e te horen dat ze een melanoom hadden, de gevaarlijkste huidkanker die er is. Opmerkelijk: als ze toen wisten wat ze nu weten over uv, was het nooit zover gekomen. Vandaag zijn deze levenslustige dames in remissie en ze hebben een boodschap, die op een dag misschien wel jouw leven kan redden: Bescherm jezelf tegen te veel zon!Lees verder