NIEUW: VOUWBOEKJE "AFSCHEID VAN GROTE BOOM"

adieu grand arbre cover

Ken je het prentenboek “Grote Boom is ziek”? Het vouwboekje “Afscheid van Grote Boom” is het langverwachte vervolg erop.

Stichting tegen Kanker zorgt ervoor dat dit vouwboekje gratis kan worden aangeboden. Elk kind dat een dierbare gaat verliezen aan kanker kan er een krijgen. Het vouwboekje kan je personaliseren en helpt kinderen om verdriet bespreekbaar te maken. Het is ook een echte steun in moeilijke momenten.

Stichting tegen Kanker doet dit in samenwerking met Talismanneke vzw, opgericht door Natalie Slosse, auteur van de beide boekjes.

 

adieu grand arbre cover

“Grote Boom is ziek” is nog steeds beschikbaar

Hoe spreek je met een kind over een ernstige ziekte?

Grote boom is ziek” is een prentenboek om kankerpatiënten te helpen de ziekte uit te leggen aan hun kinderen. Het maakt het mogelijk om emoties binnen het gezin te delen en opent zo een dialoog.

Praten met een kind over de zware ziekte van een geliefde en de gevolgen ervan is niet eenvoudig. Toch is het erg belangrijk om hen te betrekken in het ziekteproces, want ze voelen aan dat er iets aan de hand is. De juiste woorden vinden, het gesprek aangaan,… is een echte uitdaging voor de betrokken gezinnen en de professionals die hen dagelijks ondersteunen.

Sinds 2018 stelt Stichting tegen Kanker dit boek ter beschikking van zorgprofessionals in ziekenhuizen, zodat ze het kunnen gebruiken bij de ondersteuning van gezinnen die door kanker worden getroffen.

Snuiters Doe-ideetjes

Op de laatste pagina's van het boek vind je spelletjes, knutselinspiratie en enkele kleine filosofische verhaaltjes (Snuiters Doe-ideetjes). Dit stelt kinderen in staat om de emoties die ze ervaren tijdens de erg moeilijke momenten te uiten, te verkennen en ermee om te gaan. De ideetjes zijn getest op zeer jonge kinderen en vergemakkelijken de uitwisseling tussen het kind en de ouders en/of omgeving. Het emotionele welzijn van het kind staat centraal. Je kan de activiteiten zowel thuis, in de klas of in een andere groep doen.

https://talismanneke.be/nl/

Getuigenissen

Stichting tegen Kanker, de grootste privéfinancier van onderzoek naar de ziekte in België, hoopt in meer testamenten op te duiken. Met haar campagne zet ze de mooiste momenten van patiënten in de verf. Dit is het moment van Elaine.Lees verder