Meer lezen?

Hier vind je een lijst met Nederlandstalige, Engelstalige en Franstalige boeken over voeding en kanker.

Boeken EN / Boeken FR

NL

De laatste wetenschappelijke inzichten over het voorkomen van kanker

Beliveau R. & Gingras D.
Kosmos uitgevers
ISBN10 9021557932
ISBN13 9789021557939

 • Hoe de risico’s op kanker beperken, hoe een herval voorkomen, hoe ons gezondheidskapitaal bewaren? De gerenommeerde arts Richard Béliveau baseert zich op de meest recente onderzoeksresultaten voor een stand van zaken.Hij licht een globale preventie aanpak toe: waarom en hoe tabak vermijden, alcohol, vervuiling, onevenwichtige voeding, stress, slaapgebrek,…

Als eten even moeilijk is, kookboek voor mensen met kauw- en slikproblemen

Spierings T
ISBN 978-908724-040-0

 • Recepten, tips en ideeën voor gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen, voor wie overgevoelig is voor scherpe kruiden en kruimels, of voor wie smaak en geur beperkt zijn. Dit boek is tot stand gekomen met Stichting Klankbord, die opkomt voor de belangen van mensen met kanker in het hoofd- en halsgebied.

Als eten even moeilijk is 2

Spierings T
Caplan Publishing B.V.
ISBN 978-908724-106-3

 • Kookboek speciaal voor mensen met eetproblemen zoals slikken, drinken, kauwen, reuk- of smaakuitval. Alle gerechten zijn beproefd en bewezen dankzij de professionele inbreng van een chefkok, logopedist, diëtist en de praktische adviezen van ervaringsdeskundigen.

Gezond eten rond chemotherapie

van Mil J. & Archer-Mackenzie C.
http://www.kosmosuitgevers.nl/boeken/inmerc
ISBN 978 90 6611 648 1

 • In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, biedt dit boek recepten en praktische tips voor alle mensen met kanker die geconfronteerd worden met eetproblemen. De belangrijkste aandachtspunten zijn gewijzigde textuur, temperatuur, smaak en portiegrootte.


Het echte antikankerdieet. Zin en onzin overvoeding en kanker.

Prof.dr. Khayat D.
Lannoo  
ISBN 9789020940466

 • Dit boek rond antikankerdiëten, is van de hand van Professor David Khayat, met 30 jaar ervaring als onderzoeker in cancerologie en de eerste voorzitter van het ‘Institut National du Cancer’ in Frankrijk. Het boek gaat over de complexiteit van kankers, de moeilijkheden en onzekerheden in preventie. Toch reikt de auteur eenvoudige voedingsaanbevelingen aan, gebaseerd op de actuele wetenschappelijke kennis rond voeding in kankerpreventie.

Kom op, kom aan

Suzanne Bader
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020980455

 • Een boek voor iedereen die op een gezonde manier wil aankomen en weer plezier in eten wil krijgen. Voor mensen met ondervoeding door ziekte, ouderdom, een gebrekkige eetlust of een onregelmatig eetpatroon. Inclusief receptengids met voedzame en eenvoudig klaar te maken gerechten.

Omgaan met darmkanker

Peeters M. et al.
Lannoo Terra
ISBN 9020949098

 • Boek over darmkanker en alle facetten van de ziekte en de behandeling, met ondermeer aandacht voor voeding.

Piet Puur

Piet Huysentruyt
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789020985818

 • In Piet Puur bereidt Piet Huysentruyt gerechten voor iedereen die problemen heeft met kauwen, slikken of vast voedsel. Hij creëerde een 35-tal 'normale' voedzame gerechten voor heel de familie, die hij telkens aanvult met een aangepaste versie onder de vorm van purees, stoemps, shakes en smoothies. Zo kan iedereen samen aan tafel genieten van hetzelfde gerecht. De winst van het boekje wordt afgestaan aan de ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose)-liga.

Voedingsgids voor mensen met kanker

Beijer S. et al.
Uitgeverij EPO
ISBN 90 6020 712 2   

 • Dit boek biedt antwoorden op de meest gestelde voedingsvragen van mensen met kanker en hun omgeving.  Het behandelt zowel vragen over kankerpreventie als bij en na kanker.

EN


Dietary options for cancer survivors

American Institute for Cancer Research - www.aicr.org
ISBN 0-9722522-0-7

 • Een gids die wetenschappelijke studieresultaten bundelt over de invloed van voeding, voedingsstoffen, kruiden en bepaalde diëten op het kankerproces.

Eating well, Staying well, during and after cancer

Bloch A. et al.
American Cancer Society - http://www.cancer.org/

 • Dit boek biedt een voedingsleidraad bij en na kanker, en geeft advies over wat te verkiezen en wat te mijden om een kankerbehandeling beter te dragen en ze te optimaliseren. Het geeft ook advies en tips bij voedingsproblemen.

Food, nutrition, physical activity, and the prevention of cancer: a global perspective

World Cancer Research Fund & American Institute for Cancer Research –
www.wcrf.org & www.dietandcancerreport.org

 • Dé publicatie bij uitstek over de wetenschappelijke stand van zaken in voeding, overgewicht, fysieke activiteit en kankerpreventie. Het rapport wordt samengesteld door een panel van eminente wetenschappers wereldwijd, gebaseerd op wereldwijde onderzoeksresultaten.

What to eat during cancer treatment

Besser J. et al.
American Cancer Society - www.cancer.org

 • 100 Recepten afgestemd op specifieke klachten (misselijkheid, gewichtsverlies, smaakveranderingen, verteringsproblemen, slikproblemen,…) die tijdens een kankerbehandeling kunnen optreden.

 

FR

Meilleures recettes pendant une chimiothérapie ou une radiothérapie

 • 100 heerlijke recepten die speciaal ontwikkeld werden voor mensen in behandeling tegen kanker. De recepten zijn onderverdeeld volgens textuur (bv. smeuïg, zacht, krokant, stevig …) en volgens temperatuur.

Van Mil J.
Editions Saint-Jean G., Canada – www.saint-jeanediteur.com
ISBN 9782894553428

La méthode anticancer – comment réduire les risques

 • Hoe hou je het risico om ziek te worden zo laag mogelijk, hoe geef je recidive zo weinig mogelijk kans, hoe behoud je je gezondheidskapitaal ? De beroemde dokter Richard Béliveau maakt een stand van zaken op van alle factoren die de ontwikkeling van kanker kunnen veroorzaken, en geeft in ruwe lijnen een globale methode ter preventie: hoe en waarom tabak, alcohol, verslaving, vervuiling binnen- en buitenshuis, industriële polluenten, slechte voeding, stress, slaapgebrek … vermijden. 

Gingras D. & Beliveau R.
Flammarion
ISBN 978-2-0813-4294-1

L’assiette pour se régaler pendant un traitement anti-cancer

 • Een boek dat antwoord biedt op vragen rond voeding en kanker, en een gids is in de moeilijke periode van een kankerbehandeling, met voedingsinfo en recepten

André C. & Verslype C.
Hachette cuisine
ISBN : 978-2-01-702044-8

 

 

Getuigenissen

“Als onderzoeker weet je behoorlijk goed wat kanker is en wat de ziekte met zich meebrengt. Als geen ander zijn we op de hoogte van het belang van onderzoek naar de ziekte en van een aangepaste zorgverlening. Maar als de ziekte plots in je thuisomgeving inslaat, dan krijgt ze een heel andere dimensie."Lees verder