Een diëtist oncologie vinden

Een diëtist oncologie vinden

Je zoekt een in oncologie gespecialiseerd diëtist in je buurt? Dan ben je op de juiste plaats!

Als je in behandeling bent of deze net hebt afgerond, raden we je echter aan eerst je oncologiedienst te contacteren. In principe hebben zij een in oncologie gespecialiseerde diëtist(e), waar je mogelijk gratis terecht kan.

Je kunt zoeken op gemeente of postcode, en dan de straal aanduiden waarin je een diëtist(e) wil vinden. Vervolgens selecteer je als Services ‘Diëtisten oncologie’. Klik tot slot op ‘Zoeken’ en je vindt de diëtisten oncologie in je buurt, met hun respectievelijke dienstverlening.

Klik hier om een diëtist oncologie te vinden.

Wat kost een diëtist oncologie?

Er bestaan geen officiële tarieven voor raadplegingen bij een diëtist, noch voor andere door hen geboden dienstverleningen als kookateliers en voordrachten.Gemiddeld bedraagt momenteel de kostprijs van een intake raadpleging tussen € 40 en € 60 voor 1 uur. Voor een opvolging, die meestal 15 à 30 minuten duurt, betaalt u gemiddeld tussen € 20 à € 40.Voor dienstverlening als voordrachten en kookateliers schommelt het tarief veelal rond € 200 voor het totaalpakket ofwel € 70 - 100 per uur (excl. verplaatsingsonkosten).In de oncologie, zoals voor de meeste andere ziekten, is hierop voor geen tussenkomst van het RIZIV. Echter, begeleidingen in het kader van een ziekenhuisopname of tijdens en na de behandeling(en) worden door ziekenhuizen vaak inbegrepen of aan lager tarief aangeboden voor hun eigen patiënten.Naast hospitalisatieverzekeringen bieden ook aanvullende verzekeringen en sommige ziekenfondsen tussenkomst, zowel in het ziekenhuis als bij zelfstandige diëtisten. Deze tussenkomst dient, afhankelijk van de organisatie, al dan niet te voldoen aan bepaalde voorwaarden of criteria.Tot slot kan een tegemoetkoming van een diëtist oncologie ook kaderen in de toekenning  van een bredere financiële steun. Mogelijkheden en criteria vindt u door hier te klikken.

Laatst aangepast op: 15/07/2019

Getuigenissen

De mysteries achter de natuur, achter het leven ontrafelen, en op die manier mensen helpen, dat is al sinds ik kind was mijn passie. In mijn onderzoeksdomein, de immuuntherapie, combineer ik die dingen elke dag: ik onderzoek hoe kankercellen ons immuunsysteem weten te bedotten, en hoe we dat kunnen verhinderen. Op die manier helpen mijn team en ik heel wat leukemiepatiënten.Lees verder