Zorghuizen | Stichting tegen Kanker

Zorghuizen

De Zorghuizen willen een thuis zijn voor alleenstaande kankerpatiënten tijdens en vlak na hun behandeling. Ben je niet in staat voor jezelf te zorgen tijdens het volgen van een oncologische behandeling (chemo, radiotherapie, operatie), dan kan je terecht in de zorghuizen. Ze staan ook open voor gasten waarvan de partner en/of de mantelzorg niet of niet voldoende in staat is om hen op te vangen.

Zorghuis Oostende

Het Zorghuis Oostende is een alledaagse woning, gelegen in een rustige woonwijk, waar maximaal 4 gasten kunnen worden opgevangen tijdens de zwaarste dagen na hun oncologische behandeling. Een knus salon, woonkamer, open keuken en badkamer zijn volledig ingericht en voorzien van het nodige comfort. De huiselijke sfeer is belangrijk voor het welbehagen van de gasten en in het proces van genezen en aansterken.  

Vrijwilligers zorgen voor een permanente aanwezigheid. De gasten behouden hun eigen huisarts en thuisverpleegkundige. Voor gasten die niet uit Oostende afkomstig zijn, doen het Zorghuis een beroep op plaatselijke huisartsen en thuisverpleegkundigen.

De coördinator leidt alles in goede banen en samen met de vrijwilligers zorgt zij ervoor dat onze gasten zich bijna-als-thuis voelen.

Meer info en contact:

Zorghuis Oostende vzw

Pater Pirelaan 5, 8400 Oostende

059 / 44 62 06

0486 18 83 82

info@zorghuisoostende.be

www.zorghuisoostende.be

Zorghuis Limburg

www.zorghuislimburg.be

Zorghuis De Dijlevallei in Boortmeerbeek

www.zorghuisdedijlevallei.be

Laatst aangepast op: 6/04/2020

Getuigenissen

Begin 2012 werd er bij Gustaaf Smans een poliep in de blaas weggenomen. Een routineprocedure eigenlijk, in eerste instantie was er dus niets aan de hand. Tot 4 april. Vlak voor een etentje voor zijn 40ste huwelijksverjaardag moest Gustaaf voor de uitslag nog even langs de uroloog. Het resultaat: kwaadaardige cellen in de blaaswand... en de start van een zware chemobehandeling en een lange revalidatie.Lees verder