Zorghuizen | Stichting tegen Kanker

Zorghuizen

De Zorghuizen (Gent, Oostende) willen een thuis zijn voor alleenstaande kankerpatiënten tijdens en vlak na hun behandeling. Ben je niet in staat voor jezelf te zorgen tijdens het volgen van een oncologische behandeling (chemo, radiotherapie, operatie), dan kan je terecht in de zorghuizen. Ze staan ook open voor gasten waarvan de partner en/of de mantelzorg niet of niet voldoende in staat is om hen op te vangen.

Zorghuis Oostende

Het Zorghuis Oostende is een alledaagse woning, gelegen in een rustige woonwijk, waar maximaal 4 gasten kunnen worden opgevangen tijdens de zwaarste dagen na hun oncologische behandeling. Een knus salon, woonkamer, open keuken en badkamer zijn volledig ingericht en voorzien van het nodige comfort. De huiselijke sfeer is belangrijk voor het welbehagen van de gasten en in het proces van genezen en aansterken.  

Vrijwilligers zorgen voor een permanente aanwezigheid. De gasten behouden hun eigen huisarts en thuisverpleegkundige. Voor gasten die niet uit Oostende afkomstig zijn, doen het Zorghuis een beroep op plaatselijke huisartsen en thuisverpleegkundigen.

De coördinator leidt alles in goede banen en samen met de vrijwilligers zorgt zij ervoor dat onze gasten zich bijna-als-thuis voelen.

Meer info en contact via www.zorghuis.be. 

Laatst aangepast op: 24/01/2020

Getuigenissen

Bij een opdracht creatief schrijven aan de schrijversacademie schreef ik onderstaand gedicht. Bij de feed back adviseerde de begeleidster dit gedicht aan organisaties als de uwe te sturenLees verder