Projectoproep Beauty Grants 2018: laureaten | Stichting tegen Kanker

Projectoproep Beauty Grants 2018: laureaten

“Beter verzorgd, beter gevoel”

Oproep 2018 is afgesloten

Affiche financiering van onco esthetiek

 

Stichting tegen Kanker is overtuigd van het belang van onco-esthetiek (schoonheidsverzorging). Dit maakt integraal deel uit van een globale benadering van kankerpatiënten. Met deze Beauty Grants willen we, gedurende een periode van 5 jaar, initiatieven die hierop inzetten ondersteunen.

Stichting tegen Kanker laat een ruime invullingsinterpretatie toe in de projectvoorstellen om het terrein de nodige vrijheid te geven.

De vorige Beauty Grants

Op 17 april reikte Stichting tegen Kanker haar eerste “Beauty Grants” en derde “Social Grants” uit. 

In totaal 50 projecten uit heel België die het welzijn en de levenskwaliteit van patiënten en naasten rechtstreeks verbeteren ontvingen er samen 2 227 584 euro. Deze projecten werden geselecteerd door een onafhankelijke jury. De hoofdcriteria voor selectie zijn impact op zoveel mogelijk mensen met kanker, een hoge kwaliteit en de mogelijkheid tot een structurele inbedding in het aanbod van het ziekenhuis. 

Dr. Didier Vander Steichel, algemeen directeur Stichting tegen Kanker: “De levenskwaliteit tijdens en na de ziekte is een prioriteit geworden in de oncologie. Stichting tegen Kanker heeft daartoe bijgedragen door jarenlang zelf pilootprojecten te organiseren. En die pilootprojecten hebben de mensen op het terrein geïnspireerd. Nu is het moment gekomen om hen de fakkel over te dragen. En dat is de bestaansreden van de Social Grants en de Beauty Grants. Een onafhankelijke jury selecteerde 50 projecten die zullen zorgen voor een betere levenskwaliteit en meer schoonheidszorgen, en deze projecten krijgen meerdere jaren financiële steun. Op die manier wil Stichting tegen Kanker hen helpen groeien en de kans bieden om structurele financiering te vinden. Het steunen van actoren op het terrein laat ook een grotere diversiteit van de initiatieven toe, die toch helemaal draaien rond het welzijn van mensen die met kanker geconfronteerd worden. Dankzij de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek is kanker geen synoniem meer van overlijden. En daarom moeten we ervoor zorgen dat gewonnen levensjaren jaren met een hoge levenskwaliteit zijn!” 

Laatst aangepast op: 29/01/2019

Getuigenissen

Stéphanie heeft al zes jaar een hersentumor. Haar kracht om door te zetten, komt diep uit haar binnenste, maar ook haar vrienden en familie geven veel energie. De boodschap van Stéphanie: geniet met volle teugen van elke dag.Lees verder