400 ml gesuikerd abrikozen-sinaasappelsap
400 ml volle melk
80 ml rietsuikersiroop
40 ml kokosmelk
4 bollen vanilleroomijs
Voeg het abrikozen-sinaasappelsap, de volle melk, de
rietsuikersiroop, de kokosmelk en het vanilleroomijs bij
elkaar in een mengkom en mix met een staafmixer tot een
gladde massa.
Schenk de shake bij voorkeur in een gekoeld glas.
Vervang het abrikozen-sinaasappelsap door abrikozensap. Vervang de rietsuikersiroop en de kokosmelk door
kokossiroop. Vervang het abrikozen-sinaasappelsap door een combinatie van abrikozen op siroop uit blik en
sinaasappelsap.
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.