Amerikaanse bananencake

Dit gebak is erg voedzaam en heel zacht in de mond ...

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Klik hier voor specifieke tips bij smaakverandering >>

 

 

Herfst, Recepten bij kanker, Winter, Lente, Zomer, Smaakwijziging, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten 1 cake

  •  2 eieren

  • 250 g bloem

  • 150 g basterdsuiker

  • 3 rijpe bananen

  • 100 g boter

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 vanillestokje (of ½ tl vloeibaar extract)

  • 15 cl melk

  • ½ tl natriumbicarbonaat

  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 5-6).

Laat de boter zachtjes smelten. Prak de bananen met een vork tot moes. Vermeng de bloem, het zout, het natriumbicarbonaat en het bakpoeder in een kom.

Vermeng in een andere kom de boter met de bananen, de vanille (schraap de vanillezaadjes met de punt van een mes uit het stokje) en doe er dan de suiker, de eieren en tot slot de melk bij.

Klop er geleidelijk maar krachtig de bloem onder. Klop enkele minuten (of gebruik een mixer).

Giet het deeg in een ingevette cakevorm en schuif voor 60 minuten in de oven. Haal uit de vorm zodra de cake is afgekoeld.

Tip

Dit is ook een perfect en energierijk ontbijt! Een lekker plakje bananencake met een stuk fruit en een paar blokjes pure chocolade, en je hebt een perfect tussendoortje voor een dag in het ziekenhuis!

 

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer