Ananasparfait

Ananasparfait

Desserten en snacks
Desserten en snacks
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 pakje drinkvoeding op sapbasis, ananassmaak (of sinaassmaak)
  • 150 ml volle slagroom
  • 50 g ananasstukjes (of mandarijntjes bij drinkvoeding met sinaassmaak)
  • 6 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 3 blaadjes gelatine

Voorbereiding

Stel de vriezer in op de laagste temperatuur (-24). Week de gelatine 10 minuten in koud water. Knijp de gelatine goed uit en los ze op in 3 eetlepels drinkvoeding (niet laten koken). Voeg de rest van de drinkvoeding, de suiker en het citroensap toe. Klop de slagroom. Schep de drinkvoeding en de ananasstukjes door de slagroom. Doe de massa over in een invriesbakje zonder vakverdeling of een platte schaal en laat de parfait bevriezen.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 485 kcal – Eiwitten: 9.57 g (voedingswaarde per portie)

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak.
Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.
Download de receptenboek

Meer inspiratie