15 minuten

Appelcrumble

Het grootste voordeel van een zelfgemaakte crumble? Da’s dat je er al van kan genieten als hij nog warm is. Combineer de appelcrumble ook eens met een bolletje ijs en je krijgt het warm en koud tegelijk.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Diarree, Fruit, Lactosevrij, Recepten bij kanker, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten

amandalen
15 g
havermout
20 g
speltvlokken
20 g
kaneel
5 g
kokosolie
25 g
honing
1 el
appel
1

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de amandelen fijn en meng deze met de havermout, speltvlokken en kaneel. Smelt de kokosolie en voeg dit met de honing toe aan het mengsel en meng door elkaar.
2 Schil de appel en snijd in stukjes. Neem een ovenschaal en leg hierin de stukjes appel. Verdeel het kruimeldeeg over de appel en bak gedurende 20 minuten totdat het deeg krokant is.
3 Serveer bij voorkeur als het warm is.

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!