Asperges op z’n Vlaams

Gezonde feestrecepten, Lente, Voorgerechten

Ingrediënten 4 personen

witte asperges (of neem groene asperges in plaats van witte : die hoeft u niet te schillen)
2 kg
eieren
4
100% plantaardige margarine of olie
4 el
water
6 el
gehakte peterselie
2 el
nootmuskaat, peper, zout

Bereidingswijze

1 Kook de eieren hard
2 Schil de asperges met een dunschiller en stoom of kook ze ongeveer 5 à 10 minuten.
3 Pel en verkruimel de eieren.
4 Kook water, vetstof en kruiden (niet de peterselie) op tot saus.
5 Voeg op het einde pas de peterselie en de eieren toe.
6 Schik de asperges op een bord en overgiet met de saus.
7 Als hoofdgerecht kunt u dit gerecht serveren met blokjes gekookte aardappel, die ook met een deel van de saus overgoten worden.

Wil je dit recept graag toevoegen aan je eigen digitale kookboek, of prefereer je de goeie pen en papier methode? Download

dan hier de PDF versie van ons receptenboek of print het recept meteen uit!