Avocado-yoghurtdrank

Avocado-yoghurtdrank

Avocado-yoghurtdrank
5 - 10 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 500 g volle yoghurt
  • 320 ml komkommersap
  • 40 ml vers geperst limoensap

Voorbereiding

Was, schil en ontpit de avocado en hem snij in stukjes.
Giet de volle yoghurt samen met het komkommersap, het vers geperst limoensap en de avocado in een mengkom. Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 287 kcal – Eiwitten: 7.2g per portie

Variatie

Vervang het limoensap door citroensap. Voeg gepureerde bleekselderij toe.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Download de receptenboek

Meer inspiratie