Avocadosalade

De combinatie van kankerbeschermende stoffen van groenten en fruit in dit gerecht is een weldaad voor je gezondheid.

Lente, Zomer, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 400 g kalkoen-, kip- of quornfilet (600 g als hoofdgerecht, pas dan ook de andere hoeveelheden aan)
  • 3 avocado’s
  • 2 sinaasappels
  • 1 krop sla
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 el citroen- of limoensap
  • peper, zout
  • azijn naar smaak

Bereidingswijze

Bereid de avocadomengeling op voorhand: snel klaar als u aan tafel gaat en dubbel zo lekker. Pel de avocado’s, ontpit ze en snijd ze in blokjes. Doe hetzelfde met de sinaasappels. Snijd de ui fijn. Meng alle ingrediënten en laat die marineren in de koelkast.

Snijd het vlees of de vleesvervanger in reepjes. Maak de sla schoon. Meng alle ingrediënten, behalve de sla en het vlees of de vleesvervanger, en breng op smaak met peper en zout. Rooster of bak het vlees of de vleesvervanger mooi bruin. Kruid met peper en zout. Schik de sla op de borden. Schik hierop het avocadomengsel en de stukjes kalkoen. 

Serveer met brood.