Aziatische marinade

Wist je dat je vele kankerverwekkende stoffen die vrijkomen bij het barbecueën kan elimineren door vlees, gevogelte en vis minstens een halfuur op voorhand te marineren? En we hebben nog andere barbecuetips... ​

Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Visgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 100 ml Chinese ‘hoisin’- of Vietnamese ‘zwarte’ saus
  • 30 ml rijstwijn of sherry voor keukengebruik
  • 30 ml sesamolie
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 el fijngehakt teentje look
  • 1 fijngehakte sjalot
  • ½ el honing

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat vis of vlees helemaal bedekt zijn door de marinade en laat afgedekt twee tot zes uur marineren in de koelkast.

Om voedselvergiftiging te vermijden, serveert u de marinade niet als saus en bewaart u hem niet. Wilt u de marinade toch (her)gebruiken, maak dan op voorhand een extra portie, die u apart bewaart en niet in contact laat komen met rauw vlees of rauwe vis.

Deze ideeën zijn gebaseerd op recepten van het American Institute for Cancer Research.