Berijmde sinaasappel

Een caloriearm recept, dat niet alleen als dessert, maar ook als tussendoortje kan. Citrusvruchten, als sinaasappel, maar ook pompelmoes, mandarijn, citroen en limoen, worden geprezen omwille van hun hoog gehalte aan vitamine C. Maar daarnaast bevatten ze ook andere stoffen, interessant in kankerpreventie.

Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes, Ijsjes

Ingrediënten 4 personen

  • 4 sinaasappels
  • 125 g magere plattekaas
  • 1 ei
  • Sap van ½ citroen
  • Suiker naar smaak

Bereidingswijze

 Was de sinaasappels, snij er telkens een hoedje van af en hol ze uit. Verdeel het vruchtvlees in kleine stukjes en meng het samen met het citroensap, het sinaasappelsap, de magere plattekaas en de eidooier.

Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak. Klop het eiwit stijf en schep onder het mengsel. Vul de sinaasappelen op en plaats ze een half uur in de diepvriezer.