5 minuten

Bosbessenshake

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 587 kcal - Eiwitten: 10.1g per portie
Recepten bij kanker, Vegetarisch, Milk-shakes

Ingrediënten 4 porties

  • 300 g bosbessenconfituur
  • 60 ml limoensap
  • 600 ml volle melk
  • 100 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
  • 8 bolletjes vanilleroomijs

Bereidingswijze

Doe de confituur, het limoensap, de melk, de slagroom en het vanilleroomijs in een mengkom en mix met een staafmixer tot een gladde shake.

Variatie

Vervang de bosbessenconfituur door aardbeienconfituur, ananasconfituur of abrikozenconfituur. Voor een sinaasappelshake kan de bosbessenconfituur vervangen worden door marmalade.

Bewaartips 

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.