280 g aardappelen
400 g broccoli
4 eetlepels azijn
4 eetlepels plantaardige olie
4 eetlepels room (35 % vet)
100 g ui
80 g gerookte zalm
4 hardgekookte eieren
Was en schil de aardappelen. Kook ze in 15 minuten gaar. Laat
afkoelen en snij in blokjes.
Maak de broccoli schoon, was hem en kook hem tot hij beetgaar
is. Laat afkoelen.
Bereid intussen de saus door de azijn, de olie en de room te
mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui fijn. Snij de zalm in dunne reepjes. Snij de helft
van het ei of van de eieren in grove stukken.
Vermeng de saus, de broccoli en de blokjes aardappel. Strooi de
fijngesnipperde ui en de stukjes ei over de salade.
Garneer de salade met de reepjes zalm en een half hardgekookt
ei.
Voeg gepelde garnalen toe aan de salade of vervang de zalm volledig door gepelde garnalen. Voeg een eetlepel
mayonaise toe aan de salade. Vervang de ui door een zilveruitje.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.